Osona omple 113 autocars per anar a la manifestació de l'11-S

L'ANC assegura que no té problemes de subministrament de vehicles a la comarca. Tot i això, insisteix que es comprin aviat els bitllets

Pere Pratdesaba
05 de setembre del 2012
Manifestació de l'Onze de setembre a Barcelona
Manifestació de l'Onze de setembre a Barcelona | Adrià Costa

Manifestació de l'Onze de setembre a Barcelona en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

L’Assemblea Nacional Catalana d’Osona va posar en marxa fa uns dies tot un dispositiu de transport per assistir a la manifestació independentista a Barcelona l’11 de setembre. Una operativa articulada per totes les assemblees territorials de l'ANC.

Cada assemblea ha posat a la venda el bitllets d’autocar que tenen un preu de 7€ per persona, i inclou el viatge d’anada i tornada de cada municipi fins a Barcelona i un obsequi valorat en 3€. El bitllets es poden adquirir a través de les diverses assemblees locals i territorials. A la comarca, per facilitar-ne l'adquisició s’han establert diversos punts de venda fixes.

Pel que fa a Osona, la venda de bitllets funciona a un ritme vertiginós i ja s’han omplert un total de 113 autocars, segons informa ANC Osona. A Vic ja hi ha 17 autocars plens, a la Vall del Ges, 12, i a Manlleu, 10. Destaquen els vuit autocars de Sant Julià de Vilatorta.

De moment, segons els organitzadors, no hi ha problemes de subministrament d’autocars i tothom tindrà lloc a la caravana. “Una empresa [de la qual no ha transcendit el nom] ens va garantir una vuitantena d’autocars. A més, vam contactar amb una altra i ens van assegurar que si en necessitàvem més, ells en tindrien de disponibles”, diu un portaveu d’ANC Osona.

L'elevada demanda de places ha provocat que algunes assemblees territorials, com la del Gironès o el Bages, hagin hagut de contractar els serveis de companyies de fora de la comarca. A més, s'han venut els bitllets de dos trens que sortiran de Figueres i un de Manresa.

Tot i això, ANC Osona demana a totes les persones interessades que comprin quan més aviat millor els seus bitllets d'autocar per anar a la manifestació de la Diada Nacional a Barcelona. Es tracta de poder treballar, segons expliquen, amb el màxim de previsió per disposar dels vehicles necessaris.

Hi ha més d'una entitat que ha comprat tots els bitllets d'un autocar per ajuntar els seus associats. També n’hi ha alguna altra que ha organitzat autocar pel seu compte i ha demanat de poder marxar juntament amb els de l'ANC.

Els horaris de la manifestació

La manifestació a Barcelona, amb el lema “Catalunya nou estat d’Europa”, està convocada a la tarda. Per tal de fer una sortida conjunta dels autocars s’han establert diversos horaris de sortida de cada municipi, entre les 2 del migdia i 2/4 de 3. Tots ells es trobaran a Tona, a l’esplanada de La Canal, per marxar conjuntament en caravana cap a la capital catalana. La sortida des de Tona està prevista a 2/4 de 4 de la tarda.

A Barcelona, a les  5 de tarda, està prevista l’arribada dels autocars que estacionaran a diversos llocs en funció de la procedència. Els participants aniran caminant a la Plaça Catalunya on a les 6 de la tarda arrencarà l’acte previst per l’ANC. A les 7 hi ha prevista l’arribada al Parlament i a les 9 la finalització de l’acte i el retorn cap als autocars.

Tota la informació actualitzada es podrà anar seguint a través del web www.assemblea.cat/osona i qualsevol consulta es pot fer a través del correu [email protected].

Punts de venda dels tiquets dels autobusos a Osona

Tota la informació sobre la manifestació de l'Onze de Setembre

Documents