Calldetenes s'afegeix a Sant Pere de Torelló i es declara «territori català lliure»

La moció ha estat aprovada amb una ampla majoria i amb només el vot en contra del regidor de CiU Benet Illa.

Redacció Osona.com
03 de setembre del 2012
L'Ajuntament de Calldetenes, de la mateixa manera que ha fet el de Sant Pere de Torelló, ha aprovat aquesta nit una moció per tal de declarar el municipi "territori català lliure". La proposta també insta el Parlament i institucions a iniciar el procés per la declaració d'independència de Catalunya.

La moció, que és gairebé la mateixa que la de Sant Pere de Torelló, havia estat presentada d'urgència per ERC i l'alcalde de la població, Marc Verdaguer (CiU), la va admetre a tràmit. La proposta ha tirat endavant amb 9 vots a favor i un en contra, el del regidor d'Hisenda de CiU, Benet Illa. CiU havia deixat llibertat de vot al seus regidors.

L'Ajuntament està format per 11 regidors: cinc d’ERC, a l’oposició; i quatre de CiU i dos de Poble en Marxa-CUP, a l’equip de govern. Han votat a favor quatre d'ERC (un estava absent), tres de CiU i dos de poble en Marxa-CUP.

L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet, en declaracions efectuades aquesta mateixa nit a Osona.com. "Anem darrera Sant Pere. Ara esperem que en vinguin molts més", ha dit. "És nomes un acte simbòlic, però és un pas. I de passos com aquest en necessitem molts", ha afegit.

“Amb aquesta declaració no fem sinó interpretar els anhels del poble que es van expressar en la consulta popular del 13 de desembre de 2009 i en la que una àmplia majoria dels calldetenencs i calldetenenques van manifestar la seva voluntat de la obtenció de la plena sobirania de Catalunya", diu el grup d'ERC en un comunicat previ.