Jordi Fàbrega: «Avui hem de ser un exemple d'ordre democràtic»

L'alcalde de Sant Pere de Torelló, a poques hores del ple, demana una actitud cívica a totes les persones que vagin a donar suport al consistori.

Redacció
03 de setembre del 2012
Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló
Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló | Adrià Costa
Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló. Foto: Adrià Costa

Quan ja falten poques hores per a la celebració del ple municipal que està centrant l'atenció política de bona part dels mitjans de comunicació nacionals, Jordi Fàbrega ha explicat a Osona.com que "avui hem de donar un gran exemple d'ordre democràtic, tant pel contingut transcendent que aprovarem, com per la forma que ens hem de comportar tots plegats".

L'alcalde de Sant Pere de Torelló creu que les persones que vagin a donar suport al consistori durant la celebració del ple es comportaran amb l'esperit cívic i respectuós amb tothom, que caracteritza als catalans. Farem un acte de democràcia i, per tant, tots hem de ser conseqüents".

Des de les xarxes socials està circulant la crida a reunir-se davant l'ajuntament a les 20:30 h amb banderes estelades per acompanyar els regidors quan aprovin la declaració que defineix Sant Pere com el primer "territori català lliure", i que emplaça el Parlament de Catalunya a assumir de forma unilateral la sobirania en un termini de dos mesos, davant la "greu situació" que pateix el país. En aquest sentit, està funcionant a twitter l'etiqueta #totssomsantpere.

Tot indica que el regidor de Convergència i Unió a Sat Pere, Albert Bardolet, votarà a favor de la moció, que així obtindria la unanimitat dels onze edils, ja que els altres deu pertanyen a l'Entesa de Sant Pere-AM, un grup adherit a Esquerra Republicana.

Està confirmada la presència d'algun parlamentari d'ERC al ple d'aquest vespre. Molt probablement, la diputada al Parlament de Catalunya, Anna Simó, i el president del Grup, Joan Puigcercós.

Durant les darreres hores, l'Ajuntament està rebent trucades d'altres consistoris que demanen el text exacte de la moció per tal de sotrmetre'l també a aprovació en els seus respectius municipis. D'altra banda, n'hi ha que comuniquen la seva adhesió "moral" però que no la portaran als plens. Un altre municipi osonenc, Calldetenes, també aprovarà aquest vespre la mateixa moció.

Un equip de TD8, el programa que dirigeix i presenta Josep Cuní, farà connexions en directe des de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló.


Demà dimarts al matí, el programa Els Matins de TV3 farà una connexió en directe amb l'Ajuntament de Sant Pere per informar del ple. Al migdia, Fàbrega serà entrevistat per la televisió espanyola Intereconomía, dins del programa Dando caña. Durant aquest matí, també ha atès nombrosos mitjans de comunicació de Barcelona i de Madrid. La televisió espanyola Intereconomía enviarà aquesta tarda un equip per cobrir el ple i preguntar pels carrers del poble si els veïns estan a favor o en contra de la independènncia de Catalunya.

Una camisa de força anònima des de Madrid

Com a data estrambòtica, s'ha sabut que aquest matí una empresa de missatgeria ha trucat a l'Ajuntament dient que una persona no identificada havia anat a una seva oficina de Madrid per encarregar que portessin a l'alcalde Fàbrega una camisa de força, i que ha deixat la tramesa pagada amb Visa.

L'Ajuntament ha indicat a l'empresa que ja podien llançar la peça -que no estava ni empaquetada- a les escombraries.