Calldetenes també declararà el seu municipi «territori català lliure»

ERC presentarà una moció semblant a la de Sant Pere de Torelló que té tots els números per prosperar. L’alcalde Marc Verdaguer, de CiU, hi votarà a favor.

Pere Pratdesaba
31 d'agost del 2012
El ple de l'Ajuntament de Calldetenes, el passat dilluns.
El ple de l'Ajuntament de Calldetenes, el passat dilluns. | Ajuntament de Calldetenes
Una sessió del ple de l'Ajuntament de Calldetenes. Foto: Ajuntament de Calldetenes

ERC de Calldetenes, en la línia iniciada per l’equip de govern de Sant Pere de Torelló, presentarà al proper ple municipal del dilluns 3 de setembre una moció per tal de declarar "territori català lliure" a Calldetenes. La proposta també insta el Parlament i institucions a iniciar el procés per la declaració d'independència de Catalunya.

L’alcalde de la població, Marc Verdaguer (CiU), ha admès a tràmit la inclusió de la moció pel procediment d'urgència. “Amb  aquesta declaració no fem sinó interpretar els anhels del poble que es van expressar en la consulta popular del 13 de desembre de 2009 i en la que una àmplia majoria dels calldetenencs i calldetenenques van manifestar la seva voluntat de la obtenció de la plena sobirania de Catalunya", diuen els republicans en el comunicat.

La moció té tots els números de tirar endavant. L’alcalde, en declaracions a Osona.com, ha dit que “no hi haurà cap consigna” i que es donarà llibertat de vot als regidors de l’equip de govern perquè facin el que creguin convenient. De la mateixa manera, Verdaguer ha reconegut que si no hi ha cap novetat, ell hi donarà suport.

Per tant, els números són clars. El consistori de Calldetenes està format per 11 regidors: cinc d’ERC, a l’oposició; i quatre de CiU i dos de Poble en Marxa-CUP, a l’equip de govern. Amb els cinc vots d’ERC i el de l’alcalde, la moció ja aconseguirà la majoria per prosperar. Això sense comptar amb altres possibles suports de regidors de CiU i Poble en Marxa-CUP.