ERC vol que el ministre expliqui les «amenaces» del coronel Alamán a Jordi Fàbrega

Solidaritat demana "l'arrest immediat" i el "cessament fulminant" del militar.

Redacció Osona.com
31 d'agost del 2012
El coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro.
El coronel de l'exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro.
El diputat d'ERC al Congrés espanyol, Joan Tardà, ha anunciat que demanarà la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés, perquè expliqui en seu parlamentària les amenaces del tinent coronel d'infanteria de l’exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro (foto, a la dreta) a l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, i el conjunt de l'independentisme català.

Per Tardà, portaveu del grup mixt a la Comissió de Defensa, creu que el conjunt de les declaracions d'Alamán poden ser considerades com a "amenaces militars contra Catalunya".

En canvi, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha exigit avui a Morenés "l'arrest immediat" d'Alamán Castro "d'acord amb l'article 28 de la Llei Orgànica 8/1998 de Règim Disciplinari de les Forces Armades", així com el seu "cessament fulminant".

Per a SI, el coronel és "neocolpista", i subratlla: "Estem davant del mateix cas que el del general Mena Aguado que l'any 2006 va ser cessat per unes declaracions similars".

Alamán ha assegurat que la situació actual és molt semblant a la del 36, però "sense sang", i ha avisat que la independència de Catalunya es produirà "per sobre del meu cadàver i el de molts altres", tot recordant que els militars van fer un jurament per defensar la integritat territorial amb les seves pròpies vides.