Sant Pere de Torelló, primer territori català lliure

El ple municipal del 3 de setembre instarà el Parlament a assumir la sobirania unilateral i dictar mesures urgents per constituir un estat independent.

per Nació Digital, 29 d'agost de 2012 a les 22:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Acte de la Marxa per la Independència a Sant Pere de Torelló, el 9 de juliol de 2012.

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) celebrarà un ple extraordinari, el proper dilluns dia 3, a les 20:30 h, en què com a únic punt de l'ordre del dia té la Declaració d'Independència de Catalunya, amb l'aprovació d'un text en què reclama al Parlament català l'assumpció unilateral de la sobirania en un termini màxim de dos mesos.


Per la seva banda, l'Ajuntament declara el terme de Sant Pere com a "territori català lliure" dins del qual "la legislació i els reglaments d’abast espanyol seran vigents de forma provisional" a l'espera que el Parlament dicti les noves lleis catalanes.

La declaració també sotmet a la consideració de la cambra catalana la urgència de portar a terme una sèrie de mesures, entre les quals destaquen aquestes: la creació immediata d'una administració de Justícia pròpia de Catalunya "sense ingerències estrangeres"; la creació d'una hisenda pròpia i d'una banca nacional; la declaració com a úniques banderes oficials de les locals, la senyera i, fins el dia de la independència, l'estelada; l'anul·lació de la vigència de totes les lleis, reglaments i sentències judicials que limitin l'ús de la llengua catalana; la declaració del 12 d'octubre, festa nacional d'Espanya, com a dia laborable, i l'obligació per part dels cossos militars i policials espanyols de realitzar "comunicació prèvia per a realitzar llurs funcions dins el territori català".


Aquestes mesures haurien d'anar acompanyades, sempre segons el text de la declaració, de l'anunci a tota la comunitat internacional de l'inici del procés d'independència de Catalunya i l'obertura de negociacions amb el Govern espanyol "per a la bona resolució de la fase de transició cap al nou estat català".

L'alcalde Jordi Fàbrega ha explicat que el motiu d'aquesta decisió, tal com recull el text, és "preservar el benestar dels veïns i veïnes de Sant Pere de Torelló, i impedir que l’agreujament de la crisi faci esclatar greus problemes de cohesió social, d'ensorrament de les empreses i en més increments de l’atur i la pobresa de les classes treballadores que ja patim, davant la incapacitat del govern de Madrid per administrar l'economia amb un sentit social".


L'Ajuntament retreu a les autoritats espanyoles la seva "deslleialtat institucional" amb la Generalitat, que ha portat Catalunya a patir un injust descrèdit internacional. També rebutja el dèficit fiscal i "els intents governamentals d'interferir-se en el món municipal català."

L'opció independentista va rebre el 96% dels vots dels veïns de Sant Pere de Torelló en la consulta del 13 de setembre de 2009, en la qual van participar el 56% dels veïns majors de 16 anys. El consistori està format per 10 regidors de l'Entesa-AM (adherida a ERC) i un de Convergència i Unió.

Informacions anteriors

09/07/2012 Demanen l'estelada a tots els ajuntaments d'Osona

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació