El campionat del món de raid, farcit d'osonencs

El seleccionador i quatre dels sis genets de l’equip estatal tenen la seva residència a la comarca.

Redacció Osona.com
22 d'agost del 2012
Jaume Puntí Dachs (Juma’s Team) amb el cavall ELVIS HAB al Campionat d’Europa.
Jaume Puntí Dachs (Juma’s Team) amb el cavall ELVIS HAB al Campionat d’Europa.
Jaume Puntí Dachs (Juma’s Team) amb el cavall ELVIS HAB al Campionat d’Europa.

Els sis genets de la selecció espanyola, amb els seus respectius cavalls, ja són a Anglaterra, on aquest dissabte, dia 25 d’agost, es disputarà el Campionat del Món de Raid Absolut 2012. La prova tindrà lloc a Euston Park.

El seleccionador nacional i cap d’equip, Ignasi Casas, va proporcionar fa uns dies la llista dels binomis escollits, després d’unes proves de selecció. Són els següents (entre parèntesi, els cavalls): Maria Àlvarez (Nobby), Jaume Puntí (Quran el Ulm), Maria Uriarte (Oliver TB), Àlex Luque (Ikland), Mònica Comas (Gaeia) i Oriol Casals (Zarha de Vilaformiu). Fora de la convocatoria es van quedar alguns genets molt significatius, com l’expilot de motos Àlex Crivillé, ja que el seu cavall Inguru no estava en plena forma.

L’equip estatal presenta un alt component osonenc. Quatre dels genets són d’Osona: Jaume Puntí i Maria Àlvarez, que són parella, viuen algunes èpoques a Dubai i d’altres al Lluçanès; Mònica Comas, a Tavèrnoles; i Àlex Luque, a Taradell. Els altres dos membres de l’equip, Oriol Casals i Maria Uriarte, també són catalans, de Berga i Vilassar de Mar respectivament.

A més, el seleccionador Ignasi Casas (foto, a la dreta) també té la seva residència a Vic, tot i que va néixer a Ripoll. Casas ha assumit el càrrec aquest any, per substituir el traspassat Quico Yebra. És veterinari, organitzador, tècnic i genet de raid, disciplina a la qual ha estat vinculat des de fa 20 anys, amb una ampla carrera professional a Qatar, Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudí, Itàlia, França, Portugal, Regne Unit, Noruega, Dinamarca, Suècia i Espanya.

Els grans favorits per guanyar el campionat són els genets de Dubai, segons ha explicat Casas a Osona.com. Pel que fa a l’equip espanyol, Maria Àlvarez, que ha guanyat diversos campionats del món i d’Europa, i Jaume Puntí, que corre amb el cavall campió europeu, tindran “les seves possibilitats”, assegura el tècnic ripollès. “També Àlex Luque, amb un molt bon cavall”, afegeix.

Més informació d’Ignasi Casas

Arxivat a