Google incorpora el català al seu sistema de cerca per veu

Redacció
17 d'agost del 2012
El Google Voice Search, disponible ja en català.

A partir d'aquest divendres es poden dictar en català les paraules clau d'una cerca a Google als terminals mòbils amb sistema operatiu Android. La companyia del cercador més popular ha incorporat tretze idiomes en aquest sistema de reconeixement de veu, entre els quals hi ha també el basc i el gallec. Amb aquestes incorporacions, aquesta eina ja suporta 42 idiomes de 46 estats diferents. En una nota de premsa, Google ha afirmat que afegir noves llengües a aquest sistema no és una tasca fàcil, ja que per aconseguir-ho cal recollir centenars de milers de mostres de veu de voluntaris de cada idioma.

La companyia informàtica ha explicat que aquells telèfons que tenen el sistema operatiu Android 2.2 o superior poden fer servir aquest sistema de cerques fent clic a la icona d'un micròfon a l'aplicació de Google que els apareix a la seva pàgina d'inici. En cas de tenir una versió del sistema operatiu anterior, l'aplicació de cerca per veu es pot descarregar a Google Play.

Google destaca que només es pot parlar un idioma a la vegada a aquest sistema i que pot ser necessari canviar la configuració d'idioma per fer servir un dels llenguatges que s'han incorporat en aquesta fornada.