L'efecte de les rescloses al Ter, en documental a la xarxa

QS/Redacció
16 d'agost del 2012
Imatge de presentació del documental.
Imatge de presentació del documental.


El Grup de Defensa del Ter l'ha batejat com un "minidocumental tràgic" que vol copsar com afecten les rescloses i les preses al riu Ter. El film "La presa (de pèl)", produït per l'entitat ecologista, és un documental que denuncia els efectes, que entenen perjudicials pel riu, del desviament del cabal del Ter per produir energia elèctrica. Segons la fitxa del documental, les imatges apunten que l'ús de preses i rescloses "no respecta el cabal mínim o de manteniment, que dicta la normativa".

El minidocumental també clama pel que considera "el descarat segrest del riu per part dels turbinaires". Una situació que segons el GDT, "no representa només un daltabaix ecològic, sinó que posa de manifest la incapacitat de la democràcia actual per defensar un bé públic tant important com és el riu".

La cinta assegura que les rescloses i preses són un exemple de "democràcia agenollada al servei de particulars, d'estafa i, en definitiva, d'un munt de preses de pèl!". El documental que es va estrenar el passat 8 d'agost, a la resclosa de Malars (Masies de Roda), entre Manlleu i Roda de Ter, inclòs en la 1a sessió del cicle de Cinema a la presa, ara ja és a la xarxa