Dret a decidir pels contenidors

Només un 30% dels veïns de Quatre Estacions participen en la consulta sobre on posar-los

QS/Redacció
09 d'agost del 2012
Els contenidors de la zona de Quatre Estacions.
Els contenidors de la zona de Quatre Estacions. | Aj.Vic
Els contenidors de la zona de Quatre Estacions. Foto: Aj.Vic

Decepció a l'Ajuntament de Vic per la baixa participació en el referèndum al barri de les Quatre Estacions per escollir on posar els contenidors. La consulta estava provocada perquè aquesta zona es troba sovint amb els contenidors saturats d'escombraries.  

Així ho va explicar el regidor de Serveis de l'Ajuntament de la ciutat, Toni Serrat, en el plenari celebrat al setmana passada quan va lamentar la baixa participació dels veïns. De fet, la problemàtica deriva de la proximitat del barri amb Calldetenes, població que té el servei de recollida selectiva i porta a porta. Una situació que genera conductes incíviques omplint a tothora els contenidors de la zona.   

Des del consistori es donaven tres opcions diferents: mantenir la mateixa ubicació dels contenidors; anul·lar l’emplaçament concret on hi ha la problemàtica dels contenidors saturats; o bé crear una única zona de contenidors tancada. Els resultats del procés van concloure deixar els contenidors tal i com estan amb un 46% de vots i durant els pròxims dies s’enviarà una carta als veïns per informar-los d’aquest resultat, segons va matisar el regidor Serrat.

Amb aquests resultats a la mà, el consistori reactivarà una campanya informativa per tal d'evitar la problemàtica que viu el servei de recollida de brossa al barri. Veïns i Ajuntament es tornaran a reunir a l'octubre per tal de valorar els resultats.