PSC i CiU carreguen contra l'equip de govern de Manlleu per les obres de la plaça

L'oposició critica l’atorgament d’un crèdit de 412.000 euros a l’empresa PRHOSA, que havia amenaçat amb abandonar els treballs en la seva recta final.

Pere Pratdesaba
25 de juliol del 2012
La plaça Fra Bernadí, aquest dijous a la tarda.
La plaça Fra Bernadí, aquest dijous a la tarda. | Adrià Costa
La plaça Fra Bernadí, durant les obres. Foto: Adrià Costa

PSC i CiU van carregar ahir contra l’equip de govern de Manlleu (ERC i ICV) per la decisió d’haver donat un crèdit de 412.000 euros a l’empresa PRHOSA, per tal que s’acabessin les obres de la plaça Fra Bernadí. Els dos partits de l’oposició creuen que la mesura ratlla la il·legalitat i que l’Ajuntament hauria d’haver esperat que es resolgués el concurs de creditors d'Hormipresa, l’empresa encarregada de les obres i de l’explotació de la plaça, que havia subcontractat els treballs a PRHOSA. El tema va aparèixer a l’apartat de preguntes del ple municipal, celebrat aquest dimarts.

L’espurna de la polèmica va sorgir el passat mes de març, quan Hormipresa va presentar concurs de creditors, quan les obres de la plaça estaven a la seva recta final. En aquell moment, PRHOSA, que no tenia la seguretat de cobrar els diners dels treballs que faltaven, un total de 412.000 euros, va comunicar a l’Ajuntament que deixava les obres.

Arribats en aquest punt, la decisió de l’equip de govern va ser contundent. “No podíem permetre que la plaça no s’acabés”, ha explicat a Osona.com Àlex Garrido, regidor d’ERC. Per això, des de l’Ajuntament es va adjudicar un préstec sense interessos a PRHOSA per aquest import, amb l’aval personal de cinc membres de l’equip de govern, a l’espera que es dictés sentència en el concurs de creditors i es poguessin recuperar els diners, després de la venda dels actius d’Hormipresa. D'aquesta manera, PRHOSA va continuar a les obres i es va poder acabar la reforma en el termini previst. En aquests moments, PRHOSA també està immers en un concurs de creditors.

Aquesta venda dels actius d'Hormipresa sembla que està pròxima, segons Garrido, i els diners podrien retornar aviat a les arques municipals.

----------------
Galeries de fotos de les obres de la plaça Fra Bernadí:

8 (octubre/novembre 2011)

Jornada de portes obertes (5 de juny 2011)

7 (juny/octubre 2011)

6 (març/maig 2011)

5 (febrer/març 2011)

4 (gener/febrer 2011)

3 (desembre 2010/gener 2011)

2 (octubre/novembre 2010)

1 (setembre/octubre 2010)

Recull de totes les notícies publicades del projecte, des de l'abril del 2007