Ple: Roda de Ter augmenta les taxes a la llar d'infants i l'escola de música

Cada nen pagarà 150 euros mensuals per les sis hores diàries de l’escola bressol. L’Ajuntament penjarà l’estelada el proper 11 de setembre.

Redacció Osona.com
19 de juliol del 2012
L'Ajuntament de Roda de Ter va aprovar dimarts, en el marc del ple municipal, l'augment de les taxes per a la llar d'infants i l'escola de música per als curs 2012-2013. La decisió és fruit de la retallada de l’aportació de la Generalitat a aquests dos serveis.

Les subvencions de la Generalitat han passat de 1.800 euros a 875 euros per nen/a a la llar d’infant en els últims dos cursos, la qual cosa suposa una disminució d’un 51%. Pel que fa a l’Escola de Música Intermunicipal de Roda i L’Esquirol El Faristol, l’aportació també ha disminuït els dos darrers cursos de 600 euros a 230 euros per alumne, és a dir un 62%, i amb perspectives que la subvenció pugui seguir disminuint. Des de l’equip de govern d’ERC s’assegura que “l’Ajuntament de Roda de Ter farà un esforç econòmic en xifres absolutes i relatives més gran que mai però com a municipi no ho podem assolir en solitari”.

Per aquest motiu, la retallada de la Generalitat de Catalunya implicarà un augment d’aquestes dues taxes tot i que l’aportació dels pares i mares no serà superior en cap cas al 50% del cost del servei. A més, a la llar d’infants es proposarà un canvi de model, que s’ha d’acabar d’estudiar amb la direcció del centre i amb els pares i mares, per eliminar, de cara el curs 2013-2014, la franja horària de tres hores diàries i oferir només les sis hores diàries. Per aquest motiu, el curs 2012-2013 aquesta franja horària de tres hores diàries està penalitzada i surt proporcionalment més cara que la franja horària de sis hores diàries. Actualment l’Ajuntament de Roda és l’únic del seu entorn que està oferint aquesta possibilitat de jornada de tres hores. En concret, la tarifa de tres hores passa dels 84,15 euros als 110 euros. Pel que fa a la jornada de sis hores, la tarifa s’ha incrementat un 7,80%, passant dels 139,15 euros als 150 euros mensuals, increment per sota la mitjana dels pobles de l’entorn, que ho han fet en prop del 10%. Els serveis de menjador es congelen per segon curs consecutiu. Pel que fa a l’escola de música, l’increment mitjà de les taxes se situarà en un 10%.

Aquest punt de l’ordre del dia va comptar amb els vots a favor d’ERC, CiU i PxC. IPR hi va votar en contra per ser partidaris d’una congelació de taxes i no està d’acord en el canvi de model a la llar d’infants.

L’Ajuntament de Roda de Ter també va aprovar la col·locació de l’estelada durant la Diada Nacional, el dia 11 de setembre, al balcó de l’Ajuntament, en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya. ERC, IPR i CiU hi van votar a favor i PxC hi va votar en contra.

EN BREU

L’Ajuntament de Roda de Ter també va aprovar l’establiment de les festes locals pel 2013, que són el 20 de maig i el 23 de setembre.

El ple del consistori rodenc també va aprovar donar suport al Correllengua 2012.
L’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i dels seus estatuts, com a continuació de l’acord que va adoptar el ple municipal en la sessió ordinària del 20 de setembre de 2011 pel qual es va aprovar per unanimitat la moció per a la constitució de l’AMI.

Nota de premsa del ple, de l’Ajuntament de Roda de Ter

Arxivat a