Les Nits de cinema oriental arrenquen amb bon cinema i gran resposta del públic

Les vetllades dedicades a Taiwan, Corea i Índia, amb sopars inclosos, grans atractius del que resta de programa.

Redacció Osona.com
16 de juliol del 2012
Taller de dibuix de dracs xinesos.
Taller de dibuix de dracs xinesos. | Nits de Cinema Oriental
Taller de dibuix de dracs xinesos. Foto: Nits de Cinema Oriental

El Festival Nits de cinema oriental ha superat amb nota els primers dies del certamen amb una gran afluència de públic que ha gaudit de propostes ben diverses. Hi ha hagut molt cinema i de molts tipus, des del més atrevit i descarat a propostes infantils i d’autor; tallers per a nens i moltes ocasions de delectar-se amb la rica gastronomia asiàtica.

Fins el diumenge a la nit, prop de 700 espectadors havien emès el seu vot per les pel·lícules de la secció competitiva, que es disputen el premi Gat de la Sort per votació popular.

La cita va arrencar dijous amb una nit cantonesa que va comptar amb la presència de luxe de l’ambaixadora econòmica de Hong Kong a la Unió Europea, Mary Chow. La Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les és un dels patrocinadors de les Nits d'aquest any. Gràcies a la seva col·laboració es van poder veure dues de les produccions més destacades de l’any del cinema honkonguès: “Overheard 2” i “Let's Go!”.

Les dues projeccions van comptar amb una excel•lent entrada, que va omplir l’auditori Marià Vila d’Abadal del Sucre. Entremig, més de 150 persones van llepar-se els dits amb un deliciós sopar cantonès a l’aire lliure.

 
Resum del cap de setmana a l'Espai ETC

 
Resum de la jornada inaugural

Divendres i dissabte es van reservar al cinema més radical i a l'inici de la retrospectiva Hong Kong: meeting point, en què l’illa es converteix en una protagonista més de la trama dels films. Les projeccions d’aquest cicle es poden veure cada dia, fins dijous, a les cinc de la tarda a l’Espai ETC.

El cinema Vigatà va viure divendres una autèntica sessió Grindhouse, amb el passi d'una copia única de l’original dels anys 70 de “El Invencible” i nombrosos tràilers de l'època. A la nit, el pati de la biblioteca Joan Triadú es va omplir amb més de 200 persones per gaudir d'una Nit Golfa que, amb “Rape Zombie”, va provocar repetits aplaudiments durant la projecció. El dissabte va ser el dia de l'acció, amb pel·lícules d'arts marcials con KL Gangster i Fist of dragon.

El cinema d'autor, compromès i valent, va ser el protagonista del diumenge amb films com “The Man Behind the Courtyard House” i “The Piano in a Factory”, que va aconseguir omplir l'Espai ETC.

El cap de setmana també va tenir activitats per als més petits, amb un taller de dibuix de dracs xinesos, que es va incloure en les propostes de l'Art de Pas, i la projecció d’alguns capítols de la premiada sèrie coreana “Gürum Pang” (Pa de núvol).

I el que encara ha de venir...

Les Nits continuen aquesta setmana amb més films a l'Espai ETC. S'hi projectaran clàssics del cinema de Hong Kong com “Infernal Affairs” o “New Police Story”; se celebraran els 25 anys de l'estrena d’Una història xinesa de fantasmes i es veuran títols destacats de la secció oficial com “Suckseed” i “Treasure Inn”.

El dijous s’encetaran les tres Nits a la Bassa, amb sopars taiwanès, corea i indi, exhibicions d'arts marcials i superproduccions com “The Kick”, “Starry”, “Starry Night” o “Ra-One”, l'espectacular Bollywood que tancarà el festival després de l'actuació de les Bollywood Diamonds amb el seu espectacle “Indiavisió”.

Fins dissabte també hi haurà sessions de tarda a l'ETC amb films de Hong Kong, anime o una sensible pel·lícula infantil índia.

Vegeu programació

Més informació, des del web del Festival Nits de cinema oriental






A la Nit Golfa d'enguany s'ha projectat la pel·lícula japonesa «Rape Zombie» Foto: Nits de Cinema Oriental
-------------------
Galeries de fotos de les Nits de Cinema Oriental:

2012
-Taller de dibuix de dracs xinesos
-Inauguració

2011
-Bollywood
-Nit Golfa
-Contes perses i nit japonesa
-Hong kong
- Primer cap de setmana
- Inaugauració de l'exposició "Corea del Nord: el pes de la història"

2010
- Indonèsia
- Bollywood

2009
- Tailàndia
- Nepal
- Vietnam

2008
- Bollywood
- Tailàndia
- Japó
- Presentació

2007
- Nit Golfa
- Hong Kong
- Iran i Corea
- Porco Rosso (infantil)
- Nit Índia
- Exposició "Caminants"
- Caligrafia xinesa i cercavila de lleons

 
Tràiler amb algunes de les pel·lícules del festival
Documents
Arxivat a