Cervesa del Montseny celebra el 5è aniversari amb una gran festa

A més de les activitats populars, les visites guiades i els concerts, durant la jornada es van servir més de 1.000 litres de cervesa de la casa.

Redacció Osona.com
16 de juliol del 2012
Prortes obertes a la Companyia Cervesera del Montseny.
Prortes obertes a la Companyia Cervesera del Montseny. | Joan Parera
Els Strombers no es van perdre la celebració. Foto: Joan Parera 

Cervesa del Montseny va celebrar aquest dissabte 14 de juliol el seu 5è aniversari acompanyat per amics i un nombrós públic. La jornada, que es va celebrar a Sant Miquel de Balenyà, va començar a mig matí i es va allargar fins passada la mitjanit, amb un munt d'activitats festives i un degoteig constant de visitants.

A més de les actuacions populars de grups com els Bastoners de Malla o els Geganters de Sant Miquel de Balenyà i el festival musical amb grups com Malacaton o Strombers, una de les activitats més concorregudes van ser les visites guiades a les instal·lacions que la cervesera osonenca té a Sant Miquel de Balenyà. En grups de 15 o 20 persones, tothom qui va voler va poder conèixer de primera mà el procés d'elaboració de la cervesa artesana en les seves diferents varietats. A més, durant tota la jornada es van servir més de 1.000 litres de Cervesa del Montseny.

Des de la direcció de la companyia, Julià Vallès valora molt positivament la resposta de la gent en aquesta festa del 5è aniversari: “Estem molt contents d'haver pogut celebrar una data tan assenyalada en companyia de tanta gent”. De la mateixa manera, explica que “l'interès per les visites guiades demostra que el públic vol conèixer de primera mà el procés cerveser i les noves receptes cerveseres, com la que es va crear per a l'ocasió, la Montseny Aniversari, una cervesa d'estil Indian Pale Ale en què sobresurt l'amargor de llúpol i sorprèn la seva qualitat de fer passar la set”.

La nova Montseny Aniversari

Coincidint amb els cinc anys de Cervesa del Montseny surt al mercat aquesta nova varietat, la Montseny Aniversari. Es tracta d'una cervesa d'estil Indian Pale Ale, IPA, un estil que és molt conegut dins del món cerveser. La Montseny Aniversari és una cervesa forta d’alta fermentació, elevat grau i amargor. És una versió de la Pale Ale anglesa que s’exportava a l’Índia en l’època colonial.

La Cervesa del Montseny va néixer el 2007 amb l’objectiu de consolidar-se com una de les microcerveseries de referència del país. Amb una capacitat productiva de 3.000 litres en cada elaboració, els seus cervesers porten a terme una experimentació constant per tal d’elaborar noves cerveses que puguin esdevenir nous productes de temporada.

Prortes obertes a la Companyia Cervesera del Montseny. Foto: Joan Parera