Hong Kong, el convidat de les Nits de Cinema Oriental

El festival comença amb cinema i bona cuina. Aquest cap de setmana, projecció de 12 pel·lícules, entre elles, les de la Nit Golfa.

Redacció
13 de juliol del 2012
Les Nits de cinema oriental arrenquen amb una vetllada dedicada al Hong Kong.
Les Nits de cinema oriental arrenquen amb una vetllada dedicada al Hong Kong. | Associació Nits de Cinema Oriental
Les Nits de cinema oriental arrenquen amb una vetllada dedicada al Hong Kong. Foto: Associació Nits de Cinema Oriental

Les Nits de cinema oriental van arrencar aquest dijous, dia 12 de juliol, a l’edifici del Sucre de Vic, amb una vetllada dedicada a Hong Kong, on no hi va faltar de res: bon cinema, bona cuina i convidats d’excepció. Bona assistència de gent, que va marxar força satisfeta.

Hong Kong és el país estrella d’aquesta novena edició i la seva indústria cinematogràfica i gastronomia van ser els protagonistes d’una jornada inaugural que va comptar amb el suport de la Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, i alguns dels seus representants, que van ser a l'acte. La delegació cantonesa també va ser rebuda per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, i el regidor de Cultura, Joan López, a l’Ajuntament de la ciutat. A dos quarts de cinc hi va haver una segona recepció, en aquest cas a la Universitat de Vic, on hi va assistir el rector de la UVic, Jordi Montaña, l’adjunt al vicerector per a la Formació Continuada i la Internacionalització, Joan Masnou, i Aina Roca, de l’Oficina Tècnica de l'aula L3. En acabar, la delegació va fer una visita turística guiada a Vic.

A tres quarts de 7, Mary Chow, de la delegació de Hong Kong, es va encarregar d’inaugurar les Nits junt amb el director del festival, Quim Crusellas, amb uns breus parlaments que van donar pas a la projecció d’un dels films destacats de l’últim any a Hong Kong. Es tractava d’”Overheard 2”, un emocionant thriller d’acció molt adient als temps que corren ja que tracta l'espionatge financer.

A les 9 del vespre va ser l’hora d’omplir els estómacs amb un sopar cantonès de la mà de l’equip del restaurant Mandarin i sota la batuta del director gastronòmic del certamen, BoonChanh Lim Li.

Després del sopar hi va haver una segona projecció: “Let's Go”. El nou enfant terrible del cinema cantonès, Wong Ching-Po, firma un homenatge a les històries de súper herois des d’una perspectiva nostàlgica i molt original.

El festival tindrà continuïtat aquest cap de setmana, amb la projecció d'un total de 12 pel·lícules més, quatre cada dia. Aquest divendres, continua la retrospectiva dedicada al Hong Kong i, cap al tard, es donarà pas a l'esperada Nit Golfa, que inclou el sopar a la falda.

Deu dies de festival
 
La nit cantonesa serà només l’inici de 10 dies d’un festival, l'únic en tot l'estat espanyol especialitzat en cinema oriental, que oferirà un total de 27 pel·lícules, de les quals nou són estrenes internacionals. La secció oficial creix amb 14 films a competició que lluitaran per aconseguir el Gat de la Sort, un premi de votació popular.

El cinema, en sessions de sala i a la fresca, i els sopars, en la seva versió de falda o a l’aire lliure, es completaran amb altres activitats amb l’objectiu d’aproximar la rica cultura asiàtica al públic català.

El certamen, que organitza l'Associació Nits de cinema oriental, continua tenint el suport de l'Ajuntament de Vic i la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals. També és important ressaltar la col3laboració de diverses entitats i associacions, entre elles algunes que representen l'extensa comunitat asiàtica que viu a Vic i Osona.

Vegeu programació

Més informació, des del web del Festival Nits de cinema oriental





 
Tràiler amb algunes de les pel·lícules del festival


-------------------
Galeries de fotos de les Nits de Cinema Oriental:

2012
- Iinauguració

2011
-Bollywood
-Nit Golfa
-Contes perses i nit japonesa
-Hong kong
- Primer cap de setmana
- Inaugauració de l'exposició "Corea del Nord: el pes de la història"

2010
- Indonèsia
- Bollywood

2009
- Tailàndia
- Nepal
- Vietnam

2008
- Bollywood
- Tailàndia
- Japó
- Presentació

2007
- Nit Golfa
- Hong Kong
- Iran i Corea
- Porco Rosso (infantil)
- Nit Índia
- Exposició "Caminants"
- Caligrafia xinesa i cercavila de lleons
Documents
Arxivat a