La Farga Group inverteix 44 milions de dòlars en una planta als Estats Units

La fàbrica, un joint ventura amb Steel Dynamics, cobrirà les necessitats dels fabricants de cable nord-americans.

Redacció Osona.com
12 de juliol del 2012
Vicenç Fisas, president de La Farga Group, assegut; al seu darrera, Oriol Guixà, conseller delegat de l'empresa; amb els seus socis nord-americans.
Vicenç Fisas, president de La Farga Group, assegut; al seu darrera, Oriol Guixà, conseller delegat de l'empresa; amb els seus socis nord-americans. | La Farga Group
Vicenç Fisas, president de La Farga Group, assegut; al seu darrera, Oriol Guixà, conseller delegat de l'empresa; amb els seus socis nord-americans. Foto: La Farga Group

La Farga Group va engegar dimarts passat la producció de la seva nova planta als Estats Units, en la que hi ha invertit 44 milions de dòlars. La nova fàbrica, que es diu SDI La Farga, està dotada de la tecnologia patentada pel holding català i fabrica filferro de coure a partir de materials reciclats que cobrirà les necessitats dels fabricants de cable del continent americà. La producció prevista per al primer any és de 70.000 tones.

La planta està ubicada a Fort Wayne, a l’estat d’Indiana, i té 85.000 metres quadrats. Hi treballen un total de 36 persones.

La Farga Group posa en marxa aquesta companyia de la mà d’un dels majors productors d’acer del país, Steel Dynamics, que disposa de la major empresa recicladora de materials de ferro dels Estats Units, Omnisource Corporation. En aquesta joint venture, la Farga Grou actua com a soci tecnològic, coneixedor del producte i el procés de refinat, aportant el seu coneixement patentat i venut a més de 30 plantes d’arreu del món, i SDI actua com a soci coneixedor del mercat nordamericà.

“La planta està concebuda amb els elements més avançats tècnicament i està en condicions de fabricar un producte de molt bona qualitat a un preu molt competitiu”, va explicar en el discurs inaugural Vicente Fisas, presidente de La Farga Group.