Un diable denuncia una agressió de seguidors de la selecció espanyola

El membre de les Fúries d’Ausa va rebre un cop al cap amb una cadira i va haver de ser atès a l’hospital, on li van posar cinc punts.

Redacció Osona.com
06 de juliol del 2012
Enric T., membre de les Fúries d’Ausa, la colla dels diables dels Sagals d’Osona, ha denunciat tres aficionats de la selecció espanyola per una agressió al carrer Manlleu, la nit del diumenge 1 de juliol, segons han confirmat a Osona.com fonts de la colla castellera. L’home va haver de ser atès a l’Hospital General de Vic, on li van haver de posar cinc punts al cap.

Els fets van ocórrer quan els membres de les Fúries d’Ausa tornaven del correfoc, encara vestits de diables, en direcció cap a la Central, on hi ha la seu del grup i on guarden el material. Enric T. es va quedar una mica endarrerit al mig del carrer Manlleu i es va trobar amb diversos cotxes de seguidors de la “Roja”, que celebraven la victòria de la selecció a l’Eurocopa. Per causes que no han transcendit, tres aficionats van baixar d’un dels vehicles, van perseguir el diable i el van agredir amb una cadira plegable, donant-li un cop al cap. Llavors, van fugir.

En un primer moment, Enric T. no volia denunciar l’agressió però quan es va adreçar a l’Hospital li van recomanar que ho fes, seguint el protocol marcat pels cossos de seguretat. Segons fonts dels Sagals d’Osona, l’agredit va posar posteriorment la denúncia als Mossos d’Esquadra.

Des d’Osona.com i a instàncies d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UFR), que va denunciar els fets en un comunicat el passat dimarts, es va procedir a verificar els fets via Mossos d’Esquadra. A hores d’ara, però, el portaveu de la policia autonòmica encara no ha confirmat a aquest diari que hi hagi hagut cap denúncia.

Des dels Sagals d’Osona es vol deixar clar que es tracta d’una agressió d’aficionats de la “Roja”, que en cap cas es pot titllar d’agressió “feixista”, tal com s’ha fet des d’UFR.
Arxivat a