Osona és la cinquena comarca amb més llars amb connexió a Internet

Les xifres de les TIC a la comarca estan per sobre la mitjana catalana.

Redacció Osona.com
06 de juliol del 2012
Foto: Adrià Costa

Un 79,5% de les llars d'Osona amb algun membre entre els 16 i els 74 anys té un ordinador personal i un 74,3%, connexió a Internet, segons es desprèn de l'enquesta territorial d'Idescat sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les llars de l'any 2011 publicada recentment. A aquestes xifres cal afegir-hi que al 72,1% de les llars la connexió a internet és de banda ampla i que en el 95,4% es disposa, com a mínim, d'un aparell de telefonia mòbil.

Pel que fa a la connexió a Internet, Osona ocupa el cinquè lloc en el rànquing de les comarques catalanes, per darrera de l'Alt Camp, el Segrià, l'Alt Penedès i el Garraf, empatada amb el Penedès.

Aquestes dades a Osona són, excepte en el cas dels telèfons mòbils, força superiors a la mitjana catalana que registra un 75,7% de les llars amb ordinador, un 71% amb connexió a Internet, un 69,3% amb connexió de banda ampla, i un 96% amb telèfon mòbil.

L'Anoia és la comarca de Catalunya amb més percentatge d'ordinadors a la llar, amb un 81,6%, i també la que encapçala la llista de llars amb connexió a Internet, amb un 75,6%. Tot i així, quant a llars amb connexió a banda ampla, és el Garraf la comarca que té un percentatge més alt amb un 74,3%. Finalment, les comarques amb més llars amb mòbil són el Barcelonès i el Vallès Occidental, amb un 96,9%.

Pel què fa a l'ús de diversos serveis durant els últims tres mesos, segons aquesta enquesta, el 76% dels osonencs ha fet servir l'ordinador alguna vegada (73,6% de mitjana a Catalunya), el 73,3% ha entrat a Internet alguna vegada (71,8%), el 67,2% ha enviat algun correu electrònic (66,8%) i el 39,6% ha fet alguna compra per Internet (39,1%).