Dagoll Dagom estrena a l'Atlàntida un musical satíric sobre la família reial

L’obra està coproduïda amb Minoria Absoluta, amb els actors de “Polònia” de TV3. El cicle de Grans Concerts, Pep Sala, Moncho, Quimi Portet, el Tricicle, l’obra teatral “Incendis” i l’espectacle del Mag Lari, grans atractius de la programació de la tercera temporada del teatre vigatà.

Redacció Osona.com
04 de juliol del 2012
576_1341339264_Adri_Costa_MG_8665_presentaci_programaci_l_Atlntida_Vic_2012
576_1341339264_Adri_Costa_MG_8665_presentaci_programaci_l_Atlntida_Vic_2012 | Adrià Costa
Presentació de la programació de l'Atlàntida, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa

Aquest dimarts, dia 3 de juliol, s’ha presentat la programació de la primera part de la tercera temporada (octubre 2012 / gener 2013) de l’Atlàntida de Vic. En total, per aquest període s’han programa 29 espectacles i 39 funcions. O sigui, menys espectacles però més funcions, per tal d’optimitzar al màxim les propostes des d’una perspectiva econòmica. El cicle de Dijous de vuit a nou s’ha suprimit perquè la demanda no era massa alta. No es descarta en un futur tornar-lo a activar, tot i que en amb format diferent.

Un dels grans atractius de la programació d’aquesta temporada serà “La família IRreal”, una coproducció de Dagoll Dagom i Minoria Absoluta (els actors i guionistes del programa “Polònia” de TV3). Es tracta d’un musical esbojarrat i divertit, que tindrà com a fil conductor les peripècies de la família reial espanyola. “Després de gairebé 40 anys, on hem fet coses molt diverses, ara iniciem una experiència diferent amb un tema que dóna molt de joc”, explica Anna Rosa Cisquella, productora i co-fundadora de Dagoll Dagom, que també va assistir a la presentació de la programació de l’Atlàntida. “La idea és divertir i criticar alhora, i posar en solfa tot un seguit de coses que ens anem empassant”, afegeix.

“La família IRreal” s’estrenarà oficialment al teatre de Vic, el 28 d’octubre, en dues funcions. Abans, el grup haurà fet una preestrena a Barcelona.

El directors del muntatge són Joan Lluís Bozzo i Joan Rufas. Els actors són Toni Albà, Mireia Portas, Queco Novell, Agnès Busquets, David Olivares, Xavier Serrano i Mònica Pérez.

La millor música clàssica

Per segon any consecutiu, es durà a terme el festival de Grans Concerts, el qual inclou set concerts de música clàssica de nivell internacional. “Aquest cicle ens ajuda a posar Vic dins del mapa de la cultura”, diu el director general de l’Atlàntida, Lluís Vila d’Abadal Serra,

El primer concert, i com a espectacle inaugural de la temporada, el 5 d’octubre, comptarà amb Montserrat Caballé, acompanyada de la soprano Montserrat Martí, la seva filla. El concert més destacat del festival serà el de Maria João Pires amb el violoncel·lista Antonio Meneses, un concert únic a Catalunya, amb la millor pianista del món. Les actuacions del Cor del Gran Teatre del Liceu, el Gospel The Jackson Singers, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, el Quartet Gerhard i Jordi Savall són les altres propostes.

En aquest inici de la tercera temporada, la música hi tindrà un paper principal. El responsable de programació del teatre, Ramon Ferrer, ha destacat algunes de les propostes: Pep Sala, un espectacle benèfic que recollirà fons per a les escoles bressols i l’EMVIC; Albert Pla, que actuarà per primer cop a l’Atlàntida; Moncho, amb els seus boleros; Quimi Portet, que presentarà el seu darrer disc a casa; o el musical “Forever”, de Tricicle, que no ha dubtat en qualificar de “fantàstic”.

En l’àmbit teatral, algunes obres potents, com “Incendis”, un dels grans èxits de l’any a Barcelona; i els monòlegs de Joan Capri, recreats per Joan Pera. Com a espectacles de gran format, “El Trencanous”, amb el ballet de David Campos; i la màgia d’”Splenda”, amb el Mag Lari. Els Pastorets, el Concert de Nadal i de cap d’any, la reposició de “Fem un musical” (amb els mateixos actors) i un cicle de monòlegs són alguns dels muntatges que tancaran una variada programació.

Un equipament de caire supracomarcal

A la segona temporada, l’Atlàntida ha mantingut una ocupació mitjana d’entre el 75 i el 80%, amb públic provinent d’Osona i de les comarques veïnes, com la Garrotxa, Ripollès o el Vallès Oriental. Els espectacles que han tingut més èxit han estat els musicals i els familiars. Per aquesta tercera temporada, es mantenen els preus.

Anna Erra, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, ha finalitzat la roda de premsa declarant que L’Atlàntida és una aposta que està consolidant el seu èxit.

Tota la programació de l’Atlàntida