La història i el final de Caixa Manlleu, a debat a Vic el dia 11

Osona.com organitza una taula rodona sobre el tema la setmana que ve. Joan Contijoch, Pere Prat, Dídac Herrero i Jaume Mas, entre els ponents.

Redacció
02 de juliol del 2012

Més de 110 anys d'història d'una entitat osonenca van arribar a la seva fi amb la fusió de Caixa Manlleu dins d'Unnim i la posterior nacionalització i venda al BBVA. I aquests dies s'ha confirmat el destí, més aviat migrat, que espera al que havia estat una potent Obra Social dirigida des d'Osona.

Per reflexionar sobre el que ha passat al voltant d'aquesta gran pèrdua per a la comarca, el diari digital Osona.com ha convocat un acte de debat públic el proper 11 de juliol, a les 20 h, a l'Auditòrium d'Unnim de la rambla de l'Hospital, titulat "Com i per què va desaparèixer Caixa Manlleu?".

La intenció és promoure un debat serè i profund entorn un fet que probablement no ha tingut l'atenció col·lectiva que, per la seva transcendència, es mereixia.

La taula estarà formada pel darrer president de Caixa Manlleu, Joan Contijoch; l'alcalde de Manlleu i membre del consell d'Unnim, Pere Prat; l'últim director general de CM, Dídac Herrero, i l'expresident del Consell Comarcal d'Osona i exalcalde de Calldetenes, Jaume Mas, que va ser una de les poques veus crítiques que es van alçar en el seu moment contra la desaparició de Caixa Manlleu. La introductora i moderadora serà la periodista Gemma Aguilera (El Temps - Nació Digital.cat).

Jordi Espona, Iñaki Escudero i Marta Alsina han declinat la invitació

D'altra banda, tres convidats han rebutjat la seva presència a la taula: es tracta de l'advocat Jordi Espona, membre dels serveis jurídics de CM i ara d'Unnim; i els representants sindicals Iñaki Escudero (Comissions Obreres) i Marta Alsina (Sindicat d'Estalvi de Catalunya). Tots tres, cadascun per la seva banda, han argumentat a Osona.com que la seva continuïtat actual en la plantilla d'Unnim podria condicionar la seva presència al debat, ja que hi ha per davant un difícil procés de negociació sobre la futura plantilla que serà assumida pel nou propietari, el BBVA.

Escudero ha respost per escrit, mentre que Espona i Alsina ho han fet de paraula. Alsina ha explicat que la decisió de no participar com a ponent havia estat debatuda junt "amb els companys del sindicat", però sí que pensen assistir al debat com a espectadors, des del públic.

Hi haurà una fila zero formada per economistes i periodistes especializats en el tema, que podran adreçar preguntes als components de la taula. El públic també ho podrà fer, passant les seves qüestions per escrit durant la celebració de l'acte.

Des del twitter d'Osona.com s'anirà informant de tot el procés d'organització previ a aquest debat del proper dia 11 de juliol.

Parla Iñaki Escudero

Aquesta és la comunicació que ha adreçat Iñaki Escudero, membre de Comissions Obreres i delegat sindical d'Unnim, en resposta a la invitació que se li va adreçar des d'Osona.com per ser a la taula del debat del dia 11:

"Donades les meves responsabilitats presents com a delegat sindical a Unnim i que estem en portes d'un nou procés negociador d'integració d'Unnim en el BBVA, que pot comportar importants conseqüències per al conjunt de la plantilla d'Unnim, declino la invitació a la taula rodona que sobre la desaparició de Caixa Manlleu heu organitzat.
Agraeixo la invitació, però no voldria que alguna de les coses que jo arribés a dir al debat, pogués dificultar o perjudicar aquesta negociació que, com entendràs, és, a data d'avui, la preocupació primordial que tenim pel davant els representants dels treballadors i treballadores d'Unnim".

Recull de notícies: 'El BBVA es queda a Unnim'
Recull de notícies: 'Proces de fusió de Caixa Manlleu'

Arxivat a