La «Roja» triomfa: «Esto es España. Al que no le guste, que se vaya»

Discreta celebració a la comarca per la victòria contundent de la selecció espanyola a l’Eurocopa. Un centenar d’aficionats es concentra a la plaça Fra Bernadí de Manlleu.

Redacció Osona.com
02 de juliol del 2012
Un centenar d'aficionats s'ha concentrat a la plaça Fra Bernadí per celebrar la victòria de la «La Roja».
Un centenar d'aficionats s'ha concentrat a la plaça Fra Bernadí per celebrar la victòria de la «La Roja». | Adrià Costa
Un centenar d'aficionats s'ha concentrat a la plaça Fra Bernadí per celebrar la victòria de la «La Roja». Foto: Adrià Costa

La selecció espanyola de futbol ha fet història i s’ha convertit en el primer combinat en aconseguir tres grans títols internacionals seguits (Eurocopa 2008, Mundial 2010 i Eurocopa 2012). La “Roja” va donar ahir un bany de futbol a la selecció d’Itàlia a la final i es va imposar per un contundent 4-0. L’equip espanyol va tornar a presentar un equip farcit de jugadors del Barça, fins a set. Iniesta va ser escollit el millor jugador del partit.

La celebració a la nostra comarca, com sol passar amb la “Roja”, va ser més aviat discreta. Alguns petards i cotxes amb banderes i clàxons, i petites concentracions. Poca cosa més.

Un dels llocs on la festa va ser més intensa va ser a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, on un centenar d’aficionats va mostrar la seva alegria per la victòria de la selecció. Un dels primers seguidors que van  arribar al lloc es va enfilar per una canalera i va penjar  una bandera espanyola al balcó de l'Ajuntament, mentre dos municipals s'ho miraven.

Entre les banderes espanyoles que els seguidors onejaven, una amb l'àguila bicèfala, i també una bufanda amb la consigna “Esto es España. Y al que no le guste, que se vaya”.

Un grup, entre els que hi havia el regidor Antoni Sánchez, de la PxC, es va posar a cridar "bote, bote, bote, Pere Prat quien no bote". Entre els càntics que corejaven també es va poder escolar la marxa reial i el cara al sol.

No hi va haver incidents.

Galeries de fotos:
- Celebració de l'Eurocopa (juliol 2012) (Adrià Costa)
Celebració del Mundial (juliol 2010)  (Adrià Costa)

Un dels primers seguidors que ha arribat a la plaça s'ha enfilat per la façana de l'Ajuntament a penjar una bandera espanyola al balcó. Foto: Adrià Costa

Un centenar d'aficionats s'ha concentrat a la plaça Fra Bernadí per celebrar la victòria de la «La Roja». Foto: Adrià Costa
Arxivat a