Debat públic: «Com i per què va desaparèixer Caixa Manlleu?»

Osona.com organitza una taula rodona sobre el tema l'11 de juliol a Vic - Joan Contijoch, Pere Prat i Jaume Mas, entre els ponents -. Alguns dels convidats ja han rebutjat participar-hi.

per Osona.com, 28 de juny de 2012 a les 09:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un llibre sobre la història de Caixa Manlleu, en un estand de la passada Fira d'Antiguitats de Vic Foto: Adrià Costa

Més de 110 anys d'història d'una entitat osonenca van arribar a la seva fi amb la fusió de Caixa Manlleu dins d'Unnim i la posterior nacionalització i venda al BBVA. I aquests dies s'ha confirmat el destí, més aviat migrat, que espera al que havia estat una potent Obra Social dirigida des d'Osona.


Per reflexionar sobre el que ha passat al voltant d'aquesta gran pèrdua per a la comarca, el diari digital Osona.com ha convocat un acte de debat públic el proper 11 de juliol, a les 20 h, a l'Auditòrium d'Unnim de la rambla de l'Hospital. La intenció és promoure un debat serè i profund entorn un fet que probablement no ha merescut l'atenció col·lectiva que, per la seva transcendència, es mereixia.

Fins aquest moment, han confirmat la seva presència a la taula el que havia estat president de Caixa Manlleu, Joan Contijoch; l'alcalde de Manlleu i membre del consell d'Unnim, Pere Prat; i l'expresident del Consell Comarcal d'Osona i exalcalde de Calldetenes, Jaume Mas, que va ser una de les poques veus crítiques que es van alçar en el seu moment contra la desaparició de Caixa Manlleu.

D'altra banda, hi ha tres convidats que ja han rebutjat la seva presència a la taula, i que havien estat elegits per Osona.com per creure que la seva presència era imprescindible per aportar dades del procés viscut. Quan es disposi de la seva comunicació escrita, explicant els motius de no assistir a l'acte, es publicarà en aquest diari. I també s'està a l'espera de resposta per part d'un altre convidat, que fins ara no s'ha pronunciat.

L'acte serà presentat i introduït per Gemma Aguilera, periodista del Grup Nació Digital, al qual pertany Osona.com. Hi haurà una fila zero formada per economistes i periodistes especializats en el tema, que adreçaran preguntes als components de la taula. El públic també ho podrà fer, passant les seves qüestions per escrit durant la celebració de l'acte.

A través de la secció de comentaris d'aquesta notícia, els lectors d'Osona.com podeu proposar noms per formar part de la taula o bé de la fila zero d'especialistes en el tema. Des del twitter d'Osona.com s'anirà informant de tot el procés d'organització previ a aquest debat del proper dia 11 de juliol.

Recull de notícies: 'El BBVA es queda a Unnim'
Recull de notícies: 'Proces de fusió de Caixa Manlleu'

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació