El Festus tornarà a omplir els carrers de Torelló de propostes artístiques

El certamen, que se celebrarà aquest dissabte, ofereix més de 20 actuacions.

Redacció Osona.com
26 de juny del 2012
Un dels espectacles que es va poder veure aquest dissabte al Festus de Torelló.
Un dels espectacles que es va poder veure aquest dissabte al Festus de Torelló. | Xevi Mas
Un dels espectacles que es va poder veure al Festus de Torelló. Foto d'arxiu: Xevi Mas

Tot a punt per a la 15a edició del Festus-Festival Jove d’Arts al Carrer 2012. Enguany, el certamen de Torelló ha reduït l’activitat oficial a un sol dia: el 30 juny. Malgrat això, els carrers i places de la localitat conservaran el mateix esperit que en anys anteriors, ja que durant la jornada s’hi podran veure més de 20 actuacions que començaran a les 5 de la tarda i s’allargaran fins les 4 de la matinada.

El Festus sorgeix del Patronat del Teatre Cirvianum i de les regidories de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Torelló, amb l’objectiu de donar a conèixer activitats d’arts escèniques, musicals, visuals i plàstiques que no tenen accés als canals de difusió habitual i, amb la voluntat d’obrir les arts a nous públics. El Patronat és l’encarregat de portar a terme la programació estable durant tot l’any i proposa un festival a principi d’estiu, on el teatre, la música, la dansa, les arts plàstiques, el circ i els curtmetratges són els protagonistes als carrers, places i jardins del poble. Totes les actuacions són gratuïtes i es vol aconseguir que gent poc acostumada al consum de productes culturals descobreixi que hi ha una alternativa a les propostes lúdico-festives més habituals.

A més dels espectacles programats oficialment, hi haurà l’off Festus amb una programació escènica i musical paral·lela a la programació oficial a iniciativa d’entitats i bars de la població, que abastarà divendres, dissabte i diumenge.

El Festus es desenvoluparà en els seus espais habituals al nucli antic de Torelló, des dels jardins Vicenç Pujol, fins a les places Nova, Vella, de la Vila, Coll i Dorca, Verdaguer, passant per l’Espai Delicatessen. Aquest any s’estrena un nou espai al pati interior de Can Parrella.

El Fescurts, el festival de curtmetratges del Festus, que compleix l’onzena edició, es continuarà celebrant els tres dies: sessió competitiva (divendres 29 i dissabte 30) i lliurament de premis (diumenge 1 de juliol), als jardins Vicenç Pujol. I el Fesfira aplegarà, al llarg del dissabte, als jardins Vicenç Pujol, una quinzena de nous creadors que mostraran els seus dissenys i treballs en roba, complements, artesania o llibres.

ACTUACIONS PREVISTES

Música:
Resorts, Olivemoon, Paul Fuster, Dulce Pájara de Juventud, Beach Beach i Festus Dj’s (sessió especial 15 anys).

Arts Escèniques:
‘A cercar’ – Angel Zotes; ‘Esquerda’ – Cia. Jordi Cortés – Alta Realitat; ‘Jo tinc un amic que...’ – Peyu; ‘L’eS3’ – Cia. Trifaldó; ‘Residual/Gurus’ – Cia Karam; T’en fais pas! Viens a Montparnasse! – Roda Fetillera; ‘Trossos’ – Obskené; ‘Um belo dia’ – Dulce Duca; Villa Solterone’ – Companyia Adalid; ‘Xarxa’ – Pobles en dansa.

Arts visuals i plàstiques:
‘Recitales para interfono’ – Eloi Dalmau; ‘La molècula’ – Alex Posada; ‘Sonidos de arrastre’ – Laura Llaneli i Pía Sommer; ‘Visions Visuals’ – La Cadira; ‘Roba estesa’ – Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

Fesfira:
Duch Delight, Tacamaca, Llibres Artesans, Les Tatalis, Warmy, Continuum, Peluc, Punts Suspensius.

Més informació i programació, al web del Festival




Galeries de fotos del Festus, anys anteriors:

- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (dissabte) (Xevi Mas)
- 2010 (divendres) (Joan Parera)
- 2009 (Adrià Costa)
- 2007 (Osona.com)
-2006 (Albert Alemany)
Arxivat a