Victransa aplica una reducció de sous amb condicions

La direcció i els sindicats pacten una baixada de salaris d’un màxim del 5% i lligada als comptes de l’empresa. No hi haurà acomiadaments.

per Pere Pratdesaba , 22 de juny de 2012 a les 08:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Seu central de l'empresa de transport, a Vic. Foto: Adrià Costa

Finalment hi ha hagut fumata blanca. La direcció i el comitè d’empresa de Victransa han consensuat un acord que contempla la reducció del salari de tota la plantilla, uns 110 treballadors. La baixada de sou serà d’un 3,5% fins a final d’any i un màxim del 5% durant el 2013 i, segons els comptes de l’empresa, també el 2014. Inicialment, l’empresa pretenia baixar un 8%. Al final, ha acceptat una disminució d’aquest percentatge, a més de tot un seguit de condicions que reclamaven els sindicats.


Així, la reducció de salari serà escalada, no sobrepassarà mai el 5%, i anirà lligada a l’evolució de l’empresa. Si millora la facturació, els sous no es veuran tan afectats. L’acord fins i tot contempla que si la facturació no baixa més d’un 2% no es tocaran els salaris.

Una altra demanda acceptada és el rescabalament, o sigui, que els treballadors podran recuperar els diners que els hi han tret del sou, en augments anuals progressius del salari (un 0,5%) durant dos o tres anys, a partir del 2014.


Finalment, Victransa s’ha compromès a no acomiadar cap treballador durant el període que duri aquest acord.

L’assemblea de treballadors va acceptar les condicions en una votació efectuada aquest dimecres. El resultat de la consulta va ser el següent: 56 a favor, 30 en contra i 3 nuls.

La resolució ha deixat força satisfets els sindicats, que temien que l’empresa tirés pel dret i, emparant-se en la nova reforma laboral, apliqués de forma unilateral la baixada de sous del 8%.  “En el marc en el que ens trobem, no és un mal tracte”, ha explicat Cesc Poch, secretari d’UGT Osona, a Osona.com. “Volíem que hi haguessin unes negociacions i així ha estat”, afegeix.

La reducció de sous s’afegeix a un ERO temporal que Victransa va començar a aplicar a finals del mes passat. En principi, l’ERO durarà un any i afectarà un total de vuit o nou conductors, que passaran a l’atur per torns. Així, cada quatre mesos, hi haurà tres treballadors a l’atur. Quan s’acabi el període, es reincorporaran a l’empresa i tres companys seus els substituiran. D’aquesta manera, tampoc hi haurà acomiadaments.

Més informació de la situació de Victransa

 

Participació