La Universitat d'Estiu de Vic reconeix la tasca de l'ADFO

L’oferta educativa d’enguany comença amb un homenatge a l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona.

per Redacció Osona.com , 15 de juny de 2012 a les 18:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Acte inaugural de la Universitat d'Estiu de Vic, a la Sala de la Columna de l'Ajuntament. Foto: Ajuntament de Vic

La Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir aquest dijous l’acte inaugural de la Universitat d’Estiu que enguany celebra la seva 17a edició. En aquesta ocasió es va retre homenatge, en forma d’encomi de la professora Anna Bonafont, a ADFO (Associació de Disminuïts Físics d’Osona) que compleix 30 anys.


La professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar i coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la Universitat de Vic (UVic), Anna Bonafont, va explicar la història d’ADFO des dels seus inicis. Va determinar que l’entitat ha passat per quatre etapes: una primera, en els seus orígens, de manca de recursos i precarietat en els locals; una segona, del 1993 al 2008, on es reforça i intensifica la tasca de l’entitat, s’aconsegueix la supressió de barreres arquitectòniques, es converteix en una entitat prestadora de serveis i s’incrementa la inserció laboral dels seus membres a les empreses ordinàries; la tercera comença l’any 2008 amb la inauguració del nou local de 250 m2 als baixos de la Casa Caritat i la presentació del Pla Estratègic;  i la quarta etapa s’inicia amb les retallades pressupostàries per part de les administracions que fan perillar la qualitat dels serveis que ara es donen.

Joan Masnou, adjunt al vicerector per a la Formació continuada i la Internacionalització, va explicar que al llarg d’aquests 17 anys hauran passat per la Universitat d’Estiu de la UVic un total de 15.000 alumnes i que la principal novetat d’enguany és la incorporació de la “formació online”. En aquesta edició, s’hi pot trobar una àmplia oferta de 22 cursos i 11 jornades.


Jordi Montaña, rector de la UVic, va posar èmfasi en l’oferta que ofereix la Universitat d’Estiu “oberta a tothom”, en especial “als professionals” i també la seva expansió territorial.

Va tancar l’acte el regidor de Benestar i Família de l’Ajuntament de Vic, Xavier Farrés, qui va remarcar que en aquest acte hi coincidien  tres i molt importants motius de satisfacció i reconeixement ciutadà. Per una banda, la UVic celebra els seus 15 anys i ha aconseguit “posicionar-se amb rigor, professionalitat i qualitat en el mapa universitari català”. A més,”la implicació i complicitat de la societat i del territori és cada vegada més intensa”. El segon motiu és la inauguració de la Universitat d’Estiu amb un oferta formativa que busca l’engranatge entre universitat, societat, cultura i ciutat. El regidor Farrés va posar de relleu que enguany les activitats de la UEV se celebrin, a part de Vic, a Barcelona, Granollers, Parets del Vallès, Roda de Ter, Santa Creu de Jutglar, monestir de Montserrat, Avinyó, Ripoll, Olot, Les Preses, Berga i Centelles. El tercer motiu de satisfacció és l’homenatge a ADFO.

Consulteu el programa amb totes les activitats de la Universitat d'Estiu

Més informació, des del web de la Universitat d'Estiu

 

Participació