Les escoles d'Osona aposten per l'alimentació ecològica i de proximitat

La implantació d’aquests productes beneficiaria la salut dels nens i l’economia de la comarca, segons els agents implicats.

Redacció Osona.com
12 de juny del 2012
Dissabte al matí es va celebrar al Museu del Ter de Manlleu una taula de treball al voltant dels menjadors escolars, amb la participació d'una vintena de persones d'arreu d'Osona (representants d'AMPA, escoles, empreses de monitoratge i gestores de menjadors escolars, productors ecològics de la comarca i personal tècnic d'ajuntaments). La jornada estava organitzada per l'AMPA Quatre Vents de Manlleu.

A l’acte, dues tècniques de la "Taula de treball d'alimentació escolar ecològica" van presentar dos documents: d'una banda, el manual “A taula!” i, de l'altra, l'estudi legal “La introducció de criteris de sostenibilitat en la gestió del servei de menjador escolar”. Després de la pausa es va fer un passi del vídeo "Aprendre a menjar aprendre a viure. Els menjadors ecològics, una alternativa cap a la sobirania alimentària".

En la segona part, es va fer una taula rodona entre totes les persones participants on es va parlar sobre la situació actual dels menjadors escolars a Osona (diferents models de gestió), així com l'interès i la potencialitat d'introduir-hi aliments ecològics i/o de proximitat, cosa que beneficiaria no només la salut de l'alumnat sinó també el medi ambient i l'economia de la comarca, segons els participants.

Com a conclusió, entre tots els assistents es va acordar iniciar un treball en xarxa orientat a elaborar el més ràpid possible la diagnosi dels menjadors escolars de varis municipis, informació imprescindible per permetre la introducció d'aliments ecològics i/o de proximitat en aquest sector.

Article de Pep Palau: ‘A l’escola també som el que mengem’