Un gran tastet de ratafia

La fira de Centelles arriba a la seva tercera edició, amb un munt de propostes complementàries.

Redacció Osona.com
09 de juny del 2012
Fira de la Ratafia i productes de la terra.
Fira de la Ratafia i productes de la terra. | Adrià Costa
Fira de la Ratafia i productes de la terra. Foto: Adrià Costa

Centelles acull aquest cap de setmana, dies 9 i 10 de juny, la tercera edició de la Fira de la Ratafia i productes de la terra. L’horari d’obertura ha estat de 9 a 20 h, aquest dissabte, i serà de 9 a 14 h, aquest diumenge.

El certamen es mostra als visitants en tres vessants:

- L’aspecte comercial, que inclou l’espai firal, que es complementa amb el mercat setmanal de cada diumenge, i on s’hi troben diferents parades de ratafia i productes derivats. Aquesta típica beguda té una llarga tradició al municipi i per això esdevé l’eix central del certamen. A més, es poden adquirir productes agroalimentaris, artesans i de qualitat, la majoria locals, com ara la tòfona, formatge, coca, mel, castanyes, melmelada, bolets, pa artesanal, etc. Aquest any, la fira incorpora també un apartat dedicat a la sostenibilitat i l’ecologia. El centre neuràlgic de la mateixa es troba al nucli antic de la Vila, entre el Passeig, la Plaça Mn. Joan Xandri, la Plaça Vella i la Plaça Major.

- L’aspecte promocional de la gastronomia i els productes locals i de proximitat, donant especial protagonisme a la ratafia. Per aquest motiu s’han organitzat diversos tallers, xerrades i cursos, així com degustacions variades i un concurs de ratafies.

- L'aspecte lúdic i festiu, amb activitats com una pedalada, una ludoteca i diferents actuacions musicals.

Calendari d’activitats

Arxivat a