Àngel Colom celebra la creació del Consell dels marroquins d'Osona

El secretari d’Immigració de CDC i de la fundació Nous Catalans es reuneix amb les entitats que formen la nova associació, de recent creació.

Redacció Osona.com
04 de juny del 2012
Àngel Colom, amb els represenants del Consell dels marroquins d'Osona, el passat dissabte a Vic.
Àngel Colom, amb els represenants del Consell dels marroquins d'Osona, el passat dissabte a Vic. | Consell dels marroquins d\'Osona
Àngel Colom, amb els represenants del Consell dels marroquins d'Osona, el passat dissabte a Vic. Foto: Consell dels marroquins d'Osona

El passat dissabte, dia 2 de juny, els representants de les entitats que formen el Consell dels marroquins d’Osona van reunir-se a Vic amb Àngel Colom, secretari d’Immigració de Convergència Democràtica i secretari general de la fundació Nous Catalans; Eric Bertran, president de Nous catalans Joves; i Latifa el Hassani, periodista responsable de comunicació de l’espai catalano-marroquí de la mateixa fundació.

Àngel Colom va felicitar les entitats per la creació del Consell dels marroquins d’Osona, ja que  considera l’ens com una eina primordial que aportarà esforços positius. De la mateixa manera, el Consell també li va explicar els objectius, que passen per treballar per la cohesió social i la bona convivència.

A la trobada també es va parlar de la importància del treball conjunt per a la cohesió social entre les diferents entitats, tan comarcals com d’arreu de Catalunya.

Colom va donar a conèixer la fundació Nous catalans i va explicar la importància que tenen els ciutadans catalans d’origen marroquí i d’altres orígens en general en la participació política de Catalunya.

Colom va convidar els representants del Consell a participar en el Congrès Catalano-Marroquí que tindrà lloc a Barcelona, que té com a lema “junts Fem País”. Colom s’ha compromès a visitar altres poblacions d'Osona.

El Consell dels marroquins d’Osona és de recent creació i està format per nou entitats: Associació Catalunya Plural, Associació Cultural Salam de Tona, Associació Al-Rissala de Roda de Ter, Associació Centro Cultural Árabe d’Hostalets de Balenyà, Associació d’Osona Per La Pau (jameiat essalam), Associació Esperança i Progrés a Catalunya, Associació Per la Solidaritat i Desenvolupament  de l'Immigrant, Comunidad Islámica Para El Dialogo y Convivencia i Comunitat Islàmica de Taradell. En els darrers dies ha estat notícia per les desavinences amb el la Comunitat Musulmana de Vic i l’Associació Amic Amazigh.