La Universitat d'Estiu de Vic s'estén a la Garrotxa, el Bages i el Berguedà

La proposta educativa ofereix un total de 22 cursos, 11 jornades i escoles d’estiu, idiomes i activitats culturals diverses.

Redacció Osona.com
01 de juny del 2012
Estudiants al campus de la UVic.
Estudiants al campus de la UVic. | Adrià Costa
Estudiants al campus de la UVic. Foto: Adrià Costa

La 17a edició de la Universitat d’Estiu de Vic oferirà un total de 22 cursos, 11 jornades i escoles d’estiu, idiomes i activitats culturals diverses. La inauguració tindrà lloc a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic el dia 14 de juny a les 19:30 h, durant la qual es retrà homenatge a l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO), en reconeixement al treball constant per a la igualtat d’oportunitats. La professora Anna Bonafont, coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials, serà l’encarregada de fer l’encomi.

La necessitat d’adaptar-se a la demanda de formació en temps d’estiu ha fet que any rere any la Universitat d’Estiu hagi anat reduint l’oferta de cursos, per augmentar la de jornades i escoles d’estiu adreçades a un públic més professionalitzat (cal destacar que el 50% dels matriculats són de fora l’àmbit universitari). Aquesta adaptació ha portat a programar, per primer cop, dos cursos en format on-line, sobre meteorologia i alimenturisme. De l’edició d’enguany destaca la 3a escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil a Montserrat  i la 1a Jornada sobre Art Religiós a Catalunya, en col·laboració amb el Museu Episcopal de Vic i l’Institut Superior de Ciències Religioses.

Un dels principals actius de la Universitat d’Estiu de Vic és la seva implicació en el territori. Així, es faran activitats a poblacions com Olot, Les Preses, Berga, Avinyó i Gironella, que acullen per primer cop alguna de les activitats. Segons Joan Masnou, director de la Universitat d’Estiu de Vic , “aquesta implicació en el territori és el que més ens enorgulleix”.

També és destacable la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, que portarà a la UVic la XXVI Jornades Internacionals per a professors de català, i a Gironella les XXIV Jornades Internacionals de Llengua i Cultura Catalanes, la qual cosa farà que durant uns dies “la UVic sigui el referent de l’ensenyament del català arreu del món”.

Completa la programació de la Universitat d’Estiu la Plataforma Cultural amb exposicions, entre elles la de “Vic, la universitat i la ciutat” a la Sala Unnim, l’exposició retrospectiva sobre Leni Reifensthal, les Nits de Cinema Oriental i el Festival Internacional de Música de Cantonigròs, entre altres.

Consulteu el programa amb totes les activitats

Més informació, des del web de la Univestitat d'Estiu





Segona edició de la Junior University

Després de l’èxit assolit en la primera edició  de la Junior University, enguany es tornarà a repetir del 2 al 13 de juliol.  La Junior University és un programa  universitari innovador, íntegrament en anglès, dirigit a estudiants de batxillerat i  cicles formatius de grau superior.  El seu programa permet que els estudiants combinin la immersió lingüística i l’aprenetatge de continguts en mòduls pràctics, especialment dissenyats perquè s'utilitzi l’anglès en un context real.  

L’escriptor Mathew Tree serà un dels professors convidats en aquesta segona edició.
Arxivat a