El govern estatal promet no suprimir municipis a la força

Es podrien atendre criteris flexibles, en la línia de mancomunar serveis.

VallèsOriental.com
30 de maig del 2012
La vicepresidenta Ortega i el ministre Montoro, aquest dimarts a Madrid.
La vicepresidenta Ortega i el ministre Montoro, aquest dimarts a Madrid. | Roger Pi
La vicepresidenta Ortega i el ministre Montoro, aquest dimarts a Madrid.

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha promès aquest dimarts a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que no hi haurà supressions "forçoses" de municipis i que es podria atendre a criteris flexibles en la línia que proposa el Govern de mancomunar serveis i passar-los a l'àmbit supramunicipal.

Ortega i Montoro han mantingut aquest dimarts la seva primera reunió a Madrid des que el ministre va accedir al càrrec. Ha estat una trobada de gairebé dues hores on, en primer terme, han abordat la "preocupació" de l'àmbit municipal català pels plans de l'executiu espanyol de reduir el nombre de municipis a l'Estat. Segons ha explicat la vicepresidenta, Montoro ha deixat clar que aquesta supressió no serà en cap cas "forçosa", sinó que Hisenda aposta per una "racionalització" de l'àmbit municipal. En aquest marc, Ortega li ha presentat la proposta del Govern de fer aquest procés intentant suprimir el màxim els ens intermitjos, i, segons ha explicat, tots dos han coincidit en la necessitat de mancomunar serveis i infraestuctures.

A la conversa, Montoro ha explicat que el ministeri preveu tenir enllestit en breu un document sobre aquesta qüestió, i Ortega li ha recordat que cal que reguli amb el "màxim respecte" a les competències de les comunitats autònomes i de l'Estatut, una petició que segons Ortega Montoro ha "entès perfectament".

La fusió de municipis, a Osona