La Cabrerès BTT torna a omplir de ciclistes Tavertet, Rupit i l’Esquirol

La cursa, amb gairebé 3.000 participants, és una de les més multitudinàries d’Europa.

Redacció Osona.com
29 de maig del 2012
Prop de 3.000 ciclistes d’arreu dels Països Catalans i Europa han participat a la 20a edició del Cabrerès BTT.
Prop de 3.000 ciclistes d’arreu dels Països Catalans i Europa han participat a la 20a edició del Cabrerès BTT. | Xavier Sanfeliu
Prop de 3.000 ciclistes d’arreu dels Països Catalans i Europa han participat a la 20a edició del Cabrerès BTT. Foto: Xavier Sanfeliu

Uns 2.900 ciclistes, procedents d’arreu dels país i Europa han participat aquest diumenge en la 20a edició de la Cabrerès BTT. L’Ajuntament de l’Esquirol, que organitzava la cursa, ha valorat com un èxit que, 20 anys després, la Cabrerès encara es mantingui viva en el calendari de la BTT a Europa. No només això, sinó que s’ha posicionat com una de les més importants del continent i la més multitudinària de la Península.

La Cabrerès BTT manté el seu caràcter de pedalada popular no competitiva. A partir de les 7 del matí i fins les 9, els gairebé 3.000 inscrits han sortit de la zona esportiva de l’Esquirol. Els participants han pogut escollir entre un recorregut de 60 km o un de més curt, de 44.

Les dues rutes tenien tres avituallaments i una zona d’esmorzar a Tavertet, on els centenars de participants s’han reunit a quarts de 10. La col·laboració dels 150 voluntaris de la zona ha estat clau per al bon funcionament de la prova.

En aquesta edició, i coincidint amb el 20 aniversari de la cursa, la Cabrerès BTT ha volgut retre homenatge als pobles de Tavertet, Rupit i l’Esquirol i ha passat pels seus llocs més emblemàtics.

La Cabrerès BTT no és només una prova de diumenge. Durant tot el cap de setmana s’han organitzat activitats paral·leles, com la Fira Cabrerès BTT, amb una vintena d’estands amb les últimes novetats del sector de la bicicleta de muntanya; la Duatló del Collsacabra; la Minicabrerès, amb 400 nens i nenes inscrits; el concurs de fotografia i fins i tot una exhibició d’acrobàcies en BTT. En total, es calcula que durant aquest cap de setmana han passat pel pobles del Cabrerès unes 8.000 persones.

Ruta de la cursa

Programa d’actes

Més informació, des del web de la prova







--------------------------
Galeries de fotos d'anys anteriors:

- Cabrerès 2012 (Xavier Sanfeliu)
-Cabrerès 2011 (Xevi Mas)
- Cabrerès 2010 (A. Arumí)
- Cabrerès 2010 (X. Mas i L. López)