El Premi Puig-Porret premiarà un espectacle de música en directe

La 24 edició del Mercat de Música Viva de Vic se celebrarà del 12 al 16 de setembre.

Redacció Osona.com
22 de maig del 2012
En el marc de la 24a edició del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que enguany se celebrarà del 12 al 16 de setembre, el Premi Puig-Porret és renova i premiarà la creació d’un espectacle de música en directe. El guardó, atorgat per la Fundació Puig-Porret, manté la dotació econòmica de 10.000 euros, fet que el converteix en el premi musical més important del país. La fundació privada Puig-Porret està destinada a tasques ciutadanes d’assistència social, beneficiència i promoció de la cultura.

L’objectiu del Premi Puig-Porret al millor projecte de creació musical és facilitar la producció d’un espectacle de música en directe que s’estrenarà l’any següent al MMVV. Així, el guanyador es farà públic durant la nit inaugural del certamen d’enguany i el primer projecte premiat es podrà veure a l’edició del 2013.

Poden optar al premi els projectes presentats per formacions catalanes o residents a Catalunya de tots els estils musicals, a excepció de la música clàssica. El termini de presentació de projectes estarà obert del 21 de maig fins al 15 de juliol de 2012. Els projectes que es presentin han d’incloure el títol de la proposta, la descripció de la mateixa, el calendari de producció i el currículum dels artistes. Les propostes es poden presentar per correu electrònic a mmvv@vic.cat i per correu postal a l’Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic (Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5, 2a planta. 08500 Vic); en ambdós casos s’haurà d’especificar a l’assumpte o al sobre “Premi Puig Porret 2012”.

Valoració de projectes

Un jurat format per sis professionals de reconeguda trajectòria dins la indústria musical valorarà les propostes presentades tenint en compte criteris de risc artístic, personalitat i originalitat. També es valorarà la viabilitat tècnica i artística del projecte, l’experiència del grup o artista en la gestió de projectes calendaritzats, així com l’adequació del projecte al pressupost assignat i/o la possibilitat d’aportar finançament al projecte si el pressupost previst supera la dotació del premi.

La proposta premiada serà supervisada i tutoritzada per una comissió formada per membres del jurat que es reunirà amb el grup o artista, definirà un calendari de treball i farà un seguiment del projecte.

Les bases íntegres del Premi Puig-Porret 2012 es poden consultar al web del MMVV.
Arxivat a