La Fira de ceràmica el Tupí de Sant Julià es consolida com un referent del sector

El certamen ha incorporat enguany una petita mostra gastronòmica.

Redacció Osona.com
21 de maig del 2012
Fira del Tupí.
Fira del Tupí. | Josep M. Costa
Fira del Tupí. Foto: Josep M. Costa

Sant Julià de Vilatorta ha celebrat aquest cap de setmana, 19 i 20 de maig, la quarta edició de la Fira de la ceràmica el Tupí, que ja s'ha consolidat com un dels referents en fires artesanes i monotemàtiques. El certamen pretén ser un reconeixement a aquests artesans que  encara avui en dia es dediquen al noble ofici de ceramista o terrisser. La fira ha tingut una gran afluència de visitants, a excepció del diumenge a la tarda, quan la pluja va fer una mica la guitza.
 
La fira es va ubicar al centre històric del poble, des de les 10 del matí a les 8 del vespre. Hi havia un total de 32 expositors, tots ells artesans, vinguts d’arreu del país i de l’Estat espanyol, i una desena més de parades dels comerciants i entitats del poble.

La proposta comptava amb moltes activitats complementàries, des de conferències i exposicions, fins a tallers (ceràmica i raukú) i activitats infantils. No hi va faltar la demostració de l’ofici de ceramista i terrisser.
 
En aquesta edició, destacava com a novetat el Mos del Tupí, una petita mostra gastronòmica on els restauradors locals servien productes gastronòmics amb un vincle comú: la cuina amb terrissa. A la plaça Catalunya, es van poder tastar les tapes per anar fent boca, que es van esgotar. El públic va respondre i va acollir positivament la iniciativa.

També en l’edició d’enguany hi havia expectació per veure la peça guanyadora del concurs Memorial Joan Capdevila. El guanyador del concurs ha estat Miguel Molet Chicot, de la població d’Albelda (Osca), amb la peça “Rotativos” (tècnica: gres, terra sigilata, carbonació). El vencedor s'ha emportat els 2.500 euros amb els quals estava dotat el premi.

Programa d’actes

Dossier de premsa

Més informació del Mos del Tupí






-----------------

Galeries de fotos:
- 2012 (Josep Maria Costa)
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (Adrià Costa)
- 2009 (Xevi Mas)

Documents