Osona s'apunta al Dia Internacional dels Museus

Deu centres ofereixen des d’aquest divendres i fins diumenge propostes molt diverses, com visites, concerts, exposicions o portes obertes.

Redacció Osona.com
18 de maig del 2012
El M.E.V. organitza recorreguts per conèixer com vestien, es pentinaven i vivien els homes i les dones de l'època.
El M.E.V. organitza recorreguts per conèixer com vestien, es pentinaven i vivien els homes i les dones de l'època. | Adrià Costa
Una visita al Museu Episcopal de Vic. Foto: Adrià Costa

Els museus d’Osona, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, han organitzat un munt d’activitats per aquest cap de setmana, del 18 al 20 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Les propostes són molt diverses: jornades de portes obertes, visites, concerts, tallers, exposicions, la nit dels Museus i la tradicional “joia del museu”.

En aquesta commemoració hi participen els museus següents: Museu Episcopal de
Vic, Museu Industrial del Ter, Museu universitari virtual de pedagogia, Museu Arqueològic de l’Esquerda de Roda, Casa Museu Verdaguer, Centre d’Interpretació Arqueològica del Camp de les Lloses, Museu de la Torneria, Museu del Coure, Ecomuseu del Blat i Sant Pere de Casserres. Així mateix, l’Associació Amics dels Museus escull la seva joia per així propagar el coneixement del ric patrimoni cultural, etnològic, literari, arqueològic, entre d’altres, que tenim a la comarca d’Osona.

 

Veure programa d'actes (PDF)