La Fira de ceràmica el Tupí de Sant Julià incorpora tastets cuinats amb terrissa

El certamen, que se celebra aquest cap de setmana, s'ha convertit en un referent del sector.

Redacció Osona.com
15 de maig del 2012
Presentació de la Fira del Tupí d'enguany, a Sant Julià de Vilatorta. Foto: Difucor

Sant Julià de Vilatorta celebra aquest cap de setmana, 19 i 20 de maig, la quarta edició de la Fira de la ceràmica el Tupí, que ja s'ha consolidat com un dels referents en fires artesanes i monotemàtiques. El certamen pretén ser un reconeixement a aquests artesans que  encara avui en dia es dediquen al noble ofici de ceramista o terrisser.
 
La fira s’ubicarà al centre històric del poble, des de les 10 del matí a les 8 del vespre. Hi haurà una quarantena d’estands vinguts d’arreu del país i de l’Estat espanyol, i 12 parades més amb productes locals.

La proposta compta amb moltes activitats complementàries, des de conferències i exposicions, fins a tallers (ceràmica i raukú), activitats infantils i el lliurament de premis del concurs Memorial Joan Capdevila. No hi faltarà la demostració de l’ofici de ceramista i terrisser.
 
En aquesta edició, destaca com a novetat el Mos del Tupí, una petita mostra gastronòmica on els restauradors locals serviran productes gastronòmics amb un vincle comú: la cuina amb terrissa. A la plaça Catalunya, i en la franja horària del migdia, a partir de 3/4 d’1, tant dissabte com diumenge, es podran tastar les tapes per anar fent boca. Després, el visitant podrà anar a provar un dels menús especials que els restaurants de Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons ofereixen durant la fira. 

Programa d’actes

Dossier de premsa

Més informació del Mos del Tupí






-----------------

Galeries de fotos:
- 2011 (Xevi Mas)
- 2010 (Adrià Costa)
- 2009 (Xevi Mas)

Fira de ceràmica el Tupí (arxiu). Foto: Xevi Mas
 

Documents