La Generalitat estudiarà ampliar la carretera que uneix Sant Bartomeu i Olost

De moment, el conseller Lluís Recoder s’ha compromès a arranjar l’actual via de només cinc metres, molt deteriorada a causa del trànsit de camions.

Redacció Lluçanès.com
14 de maig del 2012
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s’ha compromès a arranjar la carretera actual que connecta el camí de Sant Bartomeu del Grau amb la carretera d’Olost. A més, també ha assegurat que s’estudiarà la possibilitat d’ampliar la via a set metres (en aquests moments, en fa cinc), un projecte que ja està previst des del 2009 però que no s’ha arribat a materialitzar mai. L’obra d’eixamplament té un pressupost de 400.000 euros. Així ho va comunicar Recoder als alcaldes de Sant Bartomeu i Olost, Emili Benito i Josep M. Freixanet, en una trobada que van tenir el passat dijous a Barcelona.

A l’actualitat, aquesta tram de carretera presenta un ferm molt deteriorat, amb molts forats, degut a l’intens trànsit de camions. Aquests vehicles pesats l’utilitzen per accedir a Sant Bartomeu, des que es va inaugurar al 2007 la nova carretera C-651 que enllaça l’Eix Transversal amb Olost.

L’amplada de només cinc metres també representa un greu problema per als camions. Benito considera que les indústries ubicades a Sant Bartomeu necessiten “una via més ample i en millors condicions”. L’alcalde creu que aquesta obra és un objectiu “prioritari” per al municipi, més tenint en compte la situació econòmica actual.