Joan Oliveras s'imposa amb autoritat a la VII Cursa de Policies de Catalunya

La prova va reunir gairebé 700 atletes, una xifra inferior a anteriors edicions.

Redacció Osona.com
14 de maig del 2012
Nan Oliveres es va desmarcar de la resta de participants des de l'inici de la cursa. | David Fajula
Joan Oliveres es va desmarcar de la resta de participants des de l'inici de la cursa. Foto: David Fajula

Aquest diumenge, dia 13 de maig, s’ha celebrat la VII Cursa de Policies de Catalunya, entre Manlleu i Vic. En aquesta edició hi han participat gairebé uns 700 corredors, una xifra un xic inferior a edicions anteriors, quan vorejava el miler.

El guanyador indiscutible de la cursa ha estat Joan Oliveras, que ha trigat un temps de 33 minuts i 20 segons en fer el recorregut. L’olotí va imposar un bon ritme des de bon principi i va deixar el gruix dels altres atletes a les primeres de canvi. El segon classificat va ser Òscar Rodríguez, ja a 52 segons; i el tercer, Jordi Garcia, a 1 minut 5 segons.

Pel que fa a la categoria femenina, la vencedora va ser Sandra Sánchez, que ja havia guanyat en l’anterior edició. L’atleta va fer un temps de 41 minuts 28 segons.

La Cursa de Policia de Catalunya neix d’una iniciativa de les policies locals i l’ABP dels Mossos d’Esquadra d’Osona, amb l’objectiu d’incrementar la cohesió entre els cossos policíacs que integren la Policia de Catalunya i, també, entre aquests i els ciutadans als quals presten el seu servei, ja que és una cursa popular oberta a tothom.

La distància a cobrir és de 10 km. La sortida va tenir lloc a les 10 del matí a Manlleu (passeig de Sant Joan) i el circuit es va completar per la carretera B-522 fins a Vic, on va finalitzar a les pistes d’atletisme de Vic. Aquest recorregut té desnivells suaus i es desenvolupa íntegrament per una zona asfaltada.

L’organització de la cursa va decidir que, en aquesta edició, l’import d’un euro íntegre de la inscripció de cada participant anava destinat al Banc d’aliments.