El Premi Unnim de Teatre ja té els finalistes d'enguany

Les cinc companyies escollides representaran les seves obres a Calldetenes, a partir de divendres.

Redacció Osona.com
10 de maig del 2012
Representants dels finalistes del Premi Unnim de teatre, amb representants de l'Obra Social d'Unnim.
Representants dels finalistes del Premi Unnim de teatre, amb representants de l'Obra Social d'Unnim. | Obra Social d\'Unnim
Representants dels finalistes del Premi Unnim de teatre, amb representants de l'Obra Social d'Unnim. Foto: Obra Social d'Unnim

L’Obra Social d’Unnim, organitzadora del Premi Unnim de Teatre, ja ha fet públics els cinc finalistes que competiran pel primer premi, dotat amb 6.000 euros. Els finalistes, triats per un jurat format per actors i directors han estat triats d’entre les 147 propostes d’arreu de l’Estat i de caire internacional que s’hi havien presentat.

Els finalistes són “Prova”, de la companyia Tic Teatre; “Por un cuñado de dólares”, de la companyia La Serda Teatro; “Dos punkis i un vespino” de la companyia La Brava; “Enchanté!”, de la companyia Divinas; i “Ay, Carmela!”, de la companyia Gataro.

El certamen es durà a terme durant els dies 11, 18 i 25 de maig i els dies 1 i 8 de juny a l’Auditori Teatre de Calldetenes i el veredicte final s’anunciarà durant la gala final que es durà a terme el divendres 22 de juny a les 20:30h.

Els finalistes

Del nord-americà David Auburn, “Prova” és un assaig sobre els límits, on les matemàtiques es converteixen en emocions i en una recerca de la veritat.

“Por un cuñado de dólares” tracta sobre la necessitat d’aconseguir diners, d’Abelardo i Lee. La precarietat en què viuen els uneix i els porta a prendre mesures absurdes i desesperades.

La Brava presenta una comèdia molt gamberra titulada “Dos punkis i un vespino”. L’obra parla sobre la valentia de saber triar quin és el nostre autèntic camí a la vida.

“Enchanté” ens transporta al vell París de principis de segle XX, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Les veus de Divinas expliquen la història del petit Cafè Enchanté,  punt de trobada del glamour i de la bohèmia francesa.

Els protagonistes de “Ay, Carmela”, són dos artistes que recorren Espanya en una tartana. Una nit creuen la frontera per error i són capturats per les tropes nacionals. Carmela i Paulino es veuran obligats a improvisar una funció teatral en honor de les tropes vencedores que acabarà en tragèdia.

Sobre el Premi Unnim

El Premi Unnim de Teatre és el més destacat de Catalunya d’aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils i incentivar la creativitat i l’ofici teatral. El convoca Unnim Caixa Obra Social a través de la Fundació Caixa Manlleu i s’adreça des de l’any passat, també a companyies professionals.

El premi del certamen és de 6.000 euros per al millor muntatge teatral, escollit per un jurat format per professionals de les arts escèniques. També, es concedeix una menció especial per al millor actor i la millor actriu.

A més de la dotació econòmica,  enguany, el guanyador exhibirà el seu espectacle a través d’una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d’activitats culturals, que aplega a 14 municipis com Sant Cugat, Reus, Olot, Vic, Granollers, Girona o Lleida, entre d’altres.

L'espectacle guanyador del Premi Unnim de Teatre de l’any passat va ser “El Mal Menor” de la companyia Los Corderos.sc.

DIES I HORARIS DE LES REPRESENTACIONS A CALLDETENES

Divendres 11 de maig. "Prova" de la companyia Tic Teatre de Palma de Mallorca

Divendres 18 de maig. "Por un cuñado de dolares" de la companyia La Serda Teatro de Sevilla

Dissabte 26 de maig. "Dos Punkis i un vespino" de la companyia La Brava de Barcelona

Divendres 1 de juny. "Echanté" de la companyia Divinas d'Arenys de Mar

Divendres 8 de juny. "Ay, Carmela!" de la companyia Gataro de Barcelona

Hora: 21:30 h
Lloc: Auditori-Teatre de Calldetenes, plaça Onze de Setembre, Calldetenes
Preu: 10 € per actuació o 25 € l'abonament per a les cinc sessions

Venda d'entrades: www.unnimentrades.cat o a l'Auditori-Teatre de Calldetenes