La CUP de Vic proposa unes mesures per aïllar PxC

La formació demana a l’Ajuntament que es presenti com a acusació particular contra Anglada i que tots els partits votin en contra de les mocions de PxC. A més, ha emplaçat a la societat vigatana a organitzar una manifestació contra el racisme.

Redacció Osona.com
30 d'abril del 2012
Cristina Gayoso i Josep Anglada.
Cristina Gayoso i Josep Anglada. | Adrià Costa
Cristina Gayoso i Josep Anglada, en un ple de Vic. Foto: Adrià Costa

La CUP de Vic culpa PxC i el seu líder Josep Anglada dels incidents violents que s’han viscut en els darrers dies a Vic. Per tot plegat, la CUP ha fet públic tot un paquet de mesures que presentarà al proper ple municipal, el dia 7 de maig, per tal d’aïllar políticament PxC. En primer lloc, presentarà una moció on es demana que l’Ajuntament es personi en qualitat d’acusació popular en el judici per les presumptes agressions racistes dutes a terme pel president de la PxC Josep Anglada el passat 22 d’abril a la plaça Major. En segon lloc, la CUP ha enviat una carta a tots els partits del consistori vigatà on proposa que es votin en contra totes les mocions de PxC als plens de l’Ajuntament.

Per últim, la CUP ha "emplaçat" la societat vigatana a organitzar una manifestació unitària i multitudinària el proper 26 de maig en favor de la cohesió social i contra el racisme. La formació considera que la protesta "l'ha d'organitzar més gent" i, per tant, esperaran que ho facin altres entitats per adherir-s'hi, segons ha explicat Quim Soler. En els propers dies, segons els moviments d'aquestes entitats, la CUP decidirà si s'hi adhereix o convoca la protesta directament.

Aquest clima de crispació a la ciutat s'ha accentuat aquest dissabte al migdia a la Rambla Davallades, segons denuncia la CUP, amb una presumpte agressió a una dona d'origen equatorià, precedida d’insults racistes ("immigrant de merda"). Segons sembla, a causa d'una petita discussió de trànsit, una home d'un altre vehicle hauria tirat un escopit a la dona i un nen que anava al seu costat. En sortir del cotxe, l'home hauria agafat la dona, l'hauria colpejat i li hauria fet una esgarrinxada al pit que va necessitar atenció mèdica.

La dona ha presentat una denúncia, segons han confirmat a Osona.com els Mossos d'Esquadra. Des de l'Ajuntament, però, han explicat que només es tractava d'un incident de trànsit i que no té res que veure amb els aldarulls dels darrers dies.

----------------
COMUNICAT
CUP Vic

Els fets que s’han succeït aquesta setmana arran de la presumpta agressió racista per part del regidor Josep Anglada han desembocat en un clima de crispació a la ciutat que va tenir continuïtat aquest dissabte al migdia, amb una nova agressió precedida d’insults racistes a la Rambla Davallades.

La situació a la que s’ha arribat exigeix respostes, tan des de la classe política com de la societat vigatanes. És per això que la CUP de Vic vol plantejar diverses iniciatives que permetin visualitzar la voluntat de la gran majoria de la població de viure en pau en una societat cohesionada.

En primer lloc, la CUP presentarà una moció al proper ple demanant que l’Ajuntament de Vic es personi en qualitat d’acusació popular en el judici per les presumptes agressions racistes dutes a terme pel president de la PxC Josep Anglada el passat 22 d’abril a la Plaça Major.

En segon lloc, la CUP ha enviat una carta oberta a tots els partits de tradició democràtica amb representació a l’Ajuntament proposant-los la signatura d’un pacte públic que inclogui el compromís de tots ells de votar en contra de qualsevol moció que presenti el partit xenòfob i de no pactar ni negociar-hi cap proposta mentre aquesta formació mantingui els seus plantejaments racistes i antidemocràtics.

Per acabar, la formació independentista i d’esquerres fa una crida a tota la societat vigatana emplaçant-la a organitzar una manifestació unitària i multitudinària el proper 26 de maig en favor de la cohesió social i contra el racisme.

D’altra banda, al ple que s’ha de celebrar el proper 7 de maig, a més de la ja esmentada, la CUP presentarà tres mocions més: una en la que es reclama que la policia no utilitzi bales de goma en manifestacions pel perill que representen per a integritat física dels manifestants; una altra de suport a la ILP que s’ha engegat des de diferents entitats per promoure un canvi en la llei que permeti la dació en pagament de les hipoteques i eviti els desnonaments; la darrera moció reclama a l’equip de govern de l’ajuntament una solució a la manca de cartelleres per anunciar les activitats que duen a terme les entitats ciutadanes i una moratòria en les sancions que es van anunciar a finals de febrer per les entitats que pengin cartells en llocs no autoritzats.

---------------------------
NOTÍCIES PUBLICADES DEL CAS

Els antifeixistes diuen que l'equip de govern de Vic «fa el joc» a Anglada

Vídeo: Joan Ballana i Josep Anglada es troben en un debat al Canal Taronja

Suspesa la protesta contra Anglada per pressions «polítiques i policials»

Anglada no signa el manifest dels grups municipals de Vic perquè és «incomplet»

Immigrants i antifeixistes decidiran avui si mantenen la protesta contra Josep Anglada

La policia vol «rebaixar el to» de la manifestació d'aquest divendres contra Anglada

Els grups municipals de Vic condemnen la violència

Anglada culpa els mitjans de comunicació del «clima de desobediència» que hi ha a Vic

El regidor de Seguretat de Vic fa una crida a «la calma»

Incidents al centre de Vic en una protesta contra Anglada

Anglada acaba la festa de PxC a cops de puny i amb denúncies creuades

Vídeo: «Contra Anglada, acció directa!»

PxC aplega uns dos-cents militants i simpatitzants a Vic

Anglada s'esbatussa amb dos joves a la plaça Major de Vic

Arxivat a