Suspesa la protesta contra Anglada per pressions «polítiques i policials»

Tres grups antifeixistes i diverses associacions islàmiques havien convocat una manifestació contra el líder de PxC, aquest divendres.

Redacció Osona.com
26 d'abril del 2012
Les entitats que havien convocat la manifestació d’aquest divendres a Vic contra Josep Anglada han decidit suspendre-la per “pressions polítiques, policials i mediàtiques”, segons ha explicat fa uns minuts Pep Musté, un dels organitzadors, a Osona.com. La decisió s’ha pres aquest vespre, en una reunió conjunta que han tingut representants dels tres col·lectius antifeixistes que han impulsat les protestes -Maulets Osona, Coordinadora Antifeixista i Casal Independentista Manel Viusà- i diverses associacions islàmiques de Vic.

Segons els convocants, tant des dels Mossos d’Esquadra, com de la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament se’ls ha instat a desconvocar la manifestació, per tal d’evitar els aldarulls que es van produir dimarts. De la trobada, no ha transcendit res més.

Els tres grups antifeixistes han consensuat un seguit de punts i han acordat emetre un comunicat conjunt durant el dia de demà. Pel que fa a les entitats islàmiques, celebraran una assemblea el diumenge i també valoraran la situació amb un altre comunicat conjunt, que a més s’haurà consensuat amb els tres grups antifeixistes.

Segons ha pogut saber Osona.com, aquest matí s’han reunit els representants de les mesquites amb els Mossos d’Esquadra. La policia autonòmica els ha recomanat que es portés a terme una protesta estàtica davant de l’Ajuntament de Vic i que no es traslladés al domicili de Josep Anglada, com va passar fa dos dies.

De manera paral·lela, aquesta tarda Maulets Osona també ha penjat una nota al seu web on reclama que el racisme es combati des de les institucions i el carrer. El col·lectiu també denuncia la “complicitat” que PxC està tenint a l’Ajuntament, “sobretot per part de CI, ERC i els Mossos d’Esquadra".


NOTÍCIES PUBLICADES DEL CAS

Debat al Canal Taronja sobre els darrers incidents a Vic

Anglada no signa el manifest dels grups municipals de Vic perquè és «incomplet»

Immigrants i antifeixistes decidiran avui si mantenen la protesta contra Josep Anglada

La policia vol «rebaixar el to» de la manifestació d'aquest divendres contra Anglada

Els grups municipals de Vic condemnen la violència

Anglada culpa els mitjans de comunicació del «clima de desobediència» que hi ha a Vic

El regidor de Seguretat de Vic fa una crida a «la calma»

Incidents al centre de Vic en una protesta contra Anglada

Anglada acaba la festa de PxC a cops de puny i amb denúncies creuades

Vídeo: «Contra Anglada, acció directa!»

PxC aplega uns dos-cents militants i simpatitzants a Vic

Anglada s'esbatussa amb dos joves a la plaça Major de Vic

Arxivat a