Oriol Junqueras assistirà a la gran festa musical de la plaça Fra Bernadí de Manlleu

L'espectacle donarà avui "la benvinguda" al nou equipament i consistirà en una cantada multitudinària, amb més de 1.000 nens i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Redacció Osona.com
26 d'abril del 2012
Ideat i coordinat pels Amics de la Música Manlleu, la Plaça (en)cantada serà un acte on participaran més de 1000 nens i nenes de les escoles de primària de Manlleu. Imatge de la roda de premsa, fa uns dies. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Manlleu ha preparat una cantada multitudinària per “donar la benvinguda” a la nova plaça Fra Bernadí, un cop acabades les obres. Serà el 27 d’abril, a partir de les 8 del vespre, i hi participaran més de 1.000 nens i nenes de les escoles de primària de la ciutat. La iniciativa està ideada i coordinada pels Amics de la Música Manlleu, i porta per títol La Plaça (en)cantada. A més, comptarà amb la participació de la colla castellera els Nyerros de la Plana, la Colla Gegantera i Gralla i el Grup Sardanista Ocellets del Ter. A l'acte hi participarà el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Es tractarà d’un acte musical “únic i especial”, segons els organitzadors. “No volíem fer una acte d’inauguració clàssic”, ha explicat Àlex Garrido, regidor de Cultura. Els nens de les escoles de Manlleu interpretaran una desena de cançons i estaran acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. La festa també tindrà colles sardanistes, gegants i castellers.

El popular actor manlleuenc Xavier Boada, molt conegut pel seu paper recent a la sèrie televisiva "La Riera" de TV3, es convertirà en el narrador d’una història que enllaçarà les 11 peces que conformaran la cantata a través d’uns textos que ha elaborat especialment per a l’ocasió l’escriptor manlleuenc i regidor de Cultura Àlex Garrido. A banda de cançons tradicionals i peces de cèlebres compositors de la ciutat, destaca una composició inèdita que s’estrenarà en aquest acte multitudinari, "El paraigüer de Manlleu", creada per un músic i contratenor dels més reconeguts de Catalunya, el també manlleuenc Jordi Domènech.

A l’acte es veurà la unió d’una cobla professional, la Cobla Sant Jordi, amb un grup de nens i nenes  de primària, en una mena de fusió de diferents móns: la sardana, l’escola (educació), la integració i fins hi tot el mestissatge.

La Plaça (en)cantada, amb música arranjada per a l’ocasió, mostrarà la col·laboració entre diferents entitats en què es recordaran autors de la ciutat de Manlleu com Joan Viladomat i Mossèn Aulet, cançons del nostre folklore com el Ball del ciri i El serpent de Manlleu, a més de recordar l'entorn, el riu Ter, Cabrera, la Festa de Sant Jordi i personalitats vinculades a la cultura de la cituat com ara Joan Prat o, en motiu del 50è aniversari de la seva mort, Eduard Toldrà.

Cançoner de la jornada (PDF)




Presència d'ERC

El president d'ERC Oriol Junqueras, acompanyat per la secretària general del partit, Marta Rovira, i l'alcalde Manlleu, Pere Prat, també assistirà a l'acte. Abans, la comitiva visitarà l'empresa Dúctil Benito i el Museu Industrial del Ter.

Programa previst d'Oriol Junqueras
17:00h; Rebuda a l'Ajuntament de Manlleu.
17:15h; Visita a Fundició Dúctil Benito.
18:15h; Visita al Museu Industrial del Ter.
18:35h; Atenció als mitjans de comunicació. Auditori Roca (Museu del Ter).
19:15h; Cafè tertúlia amb la militància al Manlleuet.
20:00h; Acte de Benvinguda de la Plaça Fra Bernardí. Espectacle Plaça (en)cantada.

----------------
Galeries de fotos de les obres de la plaça Fra Bernadí:

8 (octubre/novembre 2011)

Jornada de portes obertes (5 de juny 2011)

7 (juny/octubre 2011)

6 (març/maig 2011)

5 (febrer/març 2011)

4 (gener/febrer 2011)

3 (desembre 2010/gener 2011)

2 (octubre/novembre 2010)

1 (setembre/octubre 2010)

Recull de totes les notícies publicades del projecte, des de l'abril del 2007
 


La zona de les escales de la plaça Fra Bernadí, on es farà la cantada. Foto: Adrià Costa
Arxivat a