El regidor de Seguretat de Vic fa una crida a «la calma»

Joan Ballana no pensa dimitir, tal com reclama Marta Riera. De moment, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra es reuniran amb la comunitat islàmica i Josep Anglada per evitar que es repeteixen els aldarulls d’aquest dimarts.

Pere Pratdesaba
25 d'abril del 2012
Uns joves, picants uns contenidors, en la protesta d'aquest dimarts.
Uns joves, picants uns contenidors, en la protesta d'aquest dimarts. | Osona.com
Uns joves, picant uns contenidors, en la protesta d'aquest dimarts. Foto: Osona.com

Joan Ballana, regidor de Convivència i Seguretat, ha fet aquest matí “una crida a la calma”, en declaracions a Osona.com i en relació als incidents d’ahir a la nit al centre de Vic.  Aquest dimarts, la concentració celebrada per segon dia consecutiu davant l'Ajuntament de Vic contra el líder de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, va derivar en una manifestació fins al davant del seu domicili que va finalitzar amb aldarulls i un intent d’agressió vers el mateix Anglada, que tornava a casa seva.

“Hem de tranquilitzar-nos. Que la situació no es desbordi”, ha apuntat Ballana. El regidor ha tret ferro als incidents d’ahir, que ha qualificat com una situació “mig espontània que es va complicar”. “No se li ha de donar més importància que la que té”, ha afegit.

Ballana ha dit que treballaria perquè no es tornessin a repetir uns fets semblants i perquè es pogués garantir els drets de tothom. En aquest sentit, hi ha previstes reunions entre la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i les dues parts implicades, per separat, o sigui, amb representants de la comunitat islàmica i Josep Anglada.

En relació a la nova protesta convocada per al proper divendres, en principi la Guàrdia Urbana no té previst prendre mesures especials, tot i que això dependrà de les reunions esmentades anteriorment.

Pel que fa a la dimissió de Ballana que ha demanat la regidora de PxC Marta Riera, el regidor de Seguretat ha dit que la petició havia estat “fruit del moment” després dels incidents i que no pensava deixar el càrrec. De fet, Josep Anglada també coincideix en aquesta apreciació del regidor i, després de parlar amb ell, ha rebutjat demanar la seva dimissió.
Arxivat a