Incidents al centre de Vic en una protesta contra Anglada

Alguns dels participants van intentar agredir el líder de PxC i li van trencar el vidre del seu vehicle, quan tornava a casa.

Redacció
24 d'abril del 2012
Els manifestants han perseguit un cotxe on s'ha dit que hi anava Josep Anglada.
Els manifestants han perseguit un cotxe on s'ha dit que hi anava Josep Anglada. | Nació Digital.
Els manifestants han perseguit un cotxe en què s'ha dit que fugia Anglada. Foto: Nació Digital.

La concentració celebrada per segon dia consecutiu davant l'Ajuntament de Vic contra el líder de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha derivat en una manifestació fins al davant del seu domicili que ha tallat el trànsit al centre de la ciutat durant una mitja hora. També s'ha produït un empait rambla de l'Hospital avall per part dels manifestants contra un vehicle en el qual hi anava el propi Anglada. L'incident ha forçat la intervenció de dos vehicles dels Mossos d'Esquadra.

Mentre s'estaven fent uns parlaments, un home s'ha posat a cridar i a gesticular atraient l'atenció carrer Verdaguer amunt, tot dient que hi havia Anglada. El regidor estava retornant a casa seu, quan va trobar tota la gentada. "No sabia què passava, mai m'hagués imaginat que estaven davant de casa meu", ha manifestat aquest matí Anglada a Osona.com. Seguint les indicacions dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, el vehicle i els seus ocupants van aparcar uns metres més avall, esperant que la protesta es dissolgués.

Quan els manifestants l'han descobert s'han posat a córrer vers el cotxe, amb la intenció d'agredir-lo. Llavors, agents dels Mossos han obligat Anglada a marxar per evitar mals majors. Tot i això, un jove ha llençat una planta d'skate que ha trencat un dels vidres del vehicle. El president de PxC ha explicat que presentarà una denúncia per intent d'agressió.

Els manifestants, unes 250 persones en la seva gran majoria homes d'origen magrebí, han retornat després altra vegada a l'edifici del carrer de Verdaguer on viu el líder de la PxC enmig de xiulets, escridassades i patacades als contenidors de deixalles.

Amb la concentració ja dissolta, quan eren quasi les vuit, s'ha produït al mig de la plaça Major un creuament d'insults entre un grup de joves i la regidora de PxC de Vic Marta Riera, que ha abandonat el lloc protegida per la Guàrdia Urbana, just després de voler impedir que un periodista de Nació Digital captés imatges de l'altercat. Més tard, Riera ha demanat la dimissió del regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Vic.

La Guàrdia Urbana ha portat el pes principal en l'operatiu de seguretat durant els incidents. Alguns agents han estat qualificats d'"assassins" i "mercenaris" quan tenien el seu vehicle estacionat a la rambla de l'Hospital, i també se'ls han adreçat crits com "la policia tortura i assassina!". A les vuit tocades, la situació ja ha retornat a la normalitat i s'ha reobert la circulació pel carrer de Verdaguer i les rambles de les Davallades i de l'Hospital.

Al final de la concentració, s'ha passat l'avís de paraula de fer una altra demostració contra Anglada aquest divendres, a les set de la tarda, davant l'Ajuntament de Vic.
La manifestació d'avui i la d'ahir són la reacció, essencialment, d'una part de la població magrebina de Vic per la baralla que es va produir diumenge a la plaça Major, en què Anglada va pegar dos joves que van haver de menester assistència mèdica a l'Hospital General.
Arxivat a