El Raid dels Ausetans fomenta l’oci i la cohesió social entre el col·lectiu jove

El programa d’àmbit comarcal prepara la seva sisena edició.

Redacció Osona.com
17 d'abril del 2012
Raid dels Ausetants, equip de Sant Bartomeu del Grau Foto: Consell Comarcal d'Osona

Tot a punt per a la sisena edició del Raid dels Ausetans, una competició lúdica que organitza el Consell Comarcal d’Osona i l’empresa Anigami i que pretén fomentar  l’oci i el lleure entre els joves, tot reforçant-ne la seva cohesió social. "El Raid dels ausetans fomenta, a partir de l’educació entre iguals, la creació d’una xarxa de contactes i de nusos interpersonals que enforteix el teixit social i en reforça llur cohesió", explica el conseller comarcal Jordi Casals. La prova se celebrarà del 23 d’abril al 20 de maig en diferents poblacions de la comarca.

El Raid dels Ausetans és un circuit d’aventura on els grups de joves participants hauran de superar proves de diversa índole en un temps determinat. Cadascuna de les proves pretén potenciar unes capacitats concretes i persegueix uns objectius operatius específics. Els grups de treball estaran constituïts per sis joves, com a màxim, paritaris segons sexe i procedència sociocultural a partir d’una selecció intencional que l’educador del municipi durà a terme.

La prova s’articula al voltant de dues fases: la de competició local i la de competició comarcal. Les fases finals locals es faran el 13 de maig i la final comarcal, els dies 19 i 20 de maig.

El programa està adreçat a joves de la comarca de 13 a 29 anys, organitzat en dues categories, menors i majors d’edat, i crea una dinàmica més enllà de les activitats a la xarxa, on la pàgina de Facebook compta ja amb 700 seguidors.

Presentació de l’edició d’enguany

Aneu al bloc del Raid dels Ausetans