Emili Jané estrena l'obra de teatre guanyadora del Premi Boira-Òmnium 2011

La representació tindrà lloc divendres a Manlleu, en el marc del lliurament dels guardons del 2012.

Redacció Osona.com
17 d'abril del 2012
Una escena de l'obra 'Al límit', d'Emili Jané.
Una escena de l'obra 'Al límit', d'Emili Jané.
Una escena de l'obra 'Al límit', d'Emili Jané.

El renovat Premi Boira-Òmnium
de teatre arriba a la 15a edició. Aquest proper divendres, dia 20 d'abril, el jurat donarà a conèixer el seu veredicte d'entre les obres que s'han presentat enguany. Serà a partir de les 10 del vespre al Teatre Casal de Gràcia de Manlleu.

L'obra guanyadora de la passada edició 2011, “Al Límit”, de la cia del Teatre Centre de Manlleu i escrita per Emili Jané, serà estrenada posteriorment i també estarà disponible en format llibre.

--------------
Al Límit
Sinopsi de l'obra


Dos homes en un tanatori, tancats. Un mort de cos present. Sense possibilitat de sortir, els espais s'encongeixen, les distàncies s'escurcen. Els dos homes, sense voler-ho, han de compartir una nit. De mica en mica, es va teixint un diàleg en el qual s'endevinen dues personalitats ben diferents, antagòniques. El temps passa lentament, mentre la convivència dels homes es va fent insuportable. Sortir del tanatori, obrir una portada tancada i sortir, és l'única possibilitat.

L'autor, Emili Jané

Tot i que manlleuenc de vocació i devoció, Emili Jané va néixer a Vic el 1962. La seva trajectòria professional està essencialment vinculada al món del periodisme, ofici al qual s'ha dedicat al llarg de més de dues dècades. En l'àmbit literari ha estat sempre aficionat a escriure, sobretot prosa, per bé que ha publicat poc: alguns contes en llibres de col·leccions de difusió comarcal.

Pel que fa al teatre, tota la seva trajectòria està vinculada al teatre amateur, dins l'estructura del Teatre Centre de Manlleu, des que s'hi va aproximar en plena adolescència. També ha fet alguna incursió en el teatre semiprofessional -com a actor- en el grup Binocle Teatre. Ha treballat bàsicament com a actor o com a ajudant de direcció en desenes de muntatges, des de finals dels anys 70 fins a l'actualitat. L'any 2008 es va estrenar la seva primera obra, de la que és l’autor, titulada “Al mateix temps/Allo stesso tempo”, en una coproducció entre el Teatre Centre de Manlleu i la companyia teatral Ronzinante de Merate (Itàlia). El 2010, el Teatre Centre li va portar a l'escena una altra obra, “Interferències”. Al límit, guardonada amb el Premi Boira 2011, és el tercer espectacle que es representa amb un text seu.

Dades tècniques

Obra de teatre: "AL LÍMIT" de la cia. del Teatre Centre de Manlleu i escrita per Emili Jané
Intèrprets: Miquel López i Josep Maria Pradell.
Direcció: Josep Colomer.
Ajudant de direcció: Rosa Baulenas.

Lloc: Teatre Casal de Gràcia. C. Roca, 4-6. Manlleu.
Hora: 22.00 h

Import entrada: 10€ i 7€ (socis GALL, socis Teatre Centre i socis Òmnium)
Venda d'entrades anticipades: Llibreria Jordà 938513804 (Manlleu)

Organitza: GALL-Grup Actors Lluçanès i Òmnium Cultural.  
Col·laboren: Teatre Centre i Ajuntament de Manlleu.
Arxivat a