La Minivelocitat dóna gas al Circuit d’Osona

Poca participació a la primera cursa del campionat.

Redacció Osona.com
16 d'abril del 2012
La Copa Catalana de Minivelocitat va arrencar aquest diumenge al Circuit d'Osona.
La Copa Catalana de Minivelocitat va arrencar aquest diumenge al Circuit d'Osona. | Escuderia Osona
La Copa Catalana de Minivelocitat va arrencar aquest diumenge al Circuit d'Osona. Foto: Escuderia Osona

El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge 15 d’abril la primera prova de la Copa Catalana de Minivelocitat, Trofeu Mercat del Ram. Arnau Pons, de l’Escuderia Osona, ha aconseguit pujar al podi, en obtenir el segon lloc de la categoria d’escúters.

Al llarg del matí, s’han disputat un total de sis curses, en dues mànigues en cada categoria, agrupades de la següent manera: Sènior, escúters i mini GP - Fun Motard. La Pit Bike s’ha suspès perquè no hi havia cap inscrit. En total, han corregut 23 pilots, una xifra molt baixa en relació a temporades anteriors.

La jornada ha estat marcada per l’homenatge que tots els pilots han fet a Jordi Puerta, de 16 anys, que va perdre la vida fa unes setmanes en un accident de trial en bici. L’any passat, Puerta va participar al campionat de la Minivelocitat.

Abans de començar la cursa, tots els pilots han fet un emotiu minut de silenci, en el qual s’ha escoltat el Cant dels Ocells. A més, al final de cada una de les mànegues, tots els participants han corregut junts amb una bandera recordant el jove pilot.

ESCÚTERS

La categoria amb més participació, amb 13 pilots, quatre dels quals competien per l’Escuderia Osona. El vencedor indiscutible ha estat Kilian Moreno, que s’ha imposat a les dues curses. A la primera, ha tingut una mala sortida i ha patit de valent per recuperar posicions.

L’ha acompanyat al podi, en segona posició, Arnau Pons amb uns meritoris tercer i segon lloc. El tercer classificat ha estat Aleix Anguera.

En aquesta categoria, a més de l’Arnau, hi havia tres pilots més de l’Escuderia Osona: Xavier Pons, que ha quedat cinquè; Cato Charles, vuitè; i Daniel Jesús, novè.

SÈNIOR

La cursa ha comptat amb sis pilots. El desenllaç final ha estat condicionat per la caiguda a la primera mànega d’Oriol Rodríguez, que havia dominat amb claredat els entrenaments i que partia com a gran favorit. A la segona, l’Oriol ha guanyat amb autoritat. Tot i això, no ha estat suficient i ha quedat tercer a la classificació global.

El vencedor ha estat Alberto Gómez, amb un primer i un tercer lloc. Josep Torras, amb dos segons llocs, els ha acompanyat al calaix.

MINI GP / FUN MOTARD

La Mini GP d’aquesta temporada ha canviat el reglament i permet la participació de pilots més joves, a partir dels 11 anys, que provenen de la Promovelocitat. Un d’ells ha estat el guanyador, Manel Bigorda, que ha vençut a les dues curses. Poca participació en aquesta categoria, amb només tres pilots.

La Fun Motard només ha tingut un participant, en Marc Llensa.

Més informació i classificacions

Arxivat a