El desnonament a Balenyà s'ajorna fins al 21 de juny

L'afectat, Josep Lluís Melero, un veí de 40 anys que està a l'atur, ha arribat a un acord amb la comitiva judicial per intentar pactar un lloguer amb l'entitat bancària.

Redacció Osona.com
12 d'abril del 2012
Josep Lluís Melero sortint del seu pis, moments després de saber que s'ajornava el desnonament.
Josep Lluís Melero sortint del seu pis, moments després de saber que s'ajornava el desnonament. | Adrià Costa
Josep Lluís Melero sortint del seu pis, moments després de saber que s'ajornava el desnonament. Foto:Adrià  Costa

Aquest dijous, dia 12 d'abril, estava previst el desnonament als Hostalets de Balenyà d’en Josep Lluís Melero, un dels membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona. Es tracta d'un home de 40 anys que té un fill de 14.

Finalment, el desnonament no s'ha produït i s'ha ajornat fins al 21 de juny. La comitiva judicial i l'afectat han firmat un acte on es posposa l'actuació durant dos mesos i escaig, període durant el qual en Josep Lluís podrà intentar negociar amb l'entitat financera un lloguer (el banc es quedaria el pis). En cas que no s'arribi a un acord abans del 21 de juny, es produirà el desnoment amb "ús de força", si convé.

En Josep Lluís, en declaracions a Osona.com, s'ha mostrat molt satisfet de com s'ha resolt el conflicte. "Ho haig de consultar amb la Plataforma i els meus advocats, però es sembla la sortida més factible que tinc en aquests moments. Ja m'està bé", ha assegurat.

En Josep Lluís Melero, aquest matí al seu domicili dels Hostalets de Balenyà, amb els papers del desnonament. Foto: Adrià Costa

Per intentar aturar l’actuació, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona ha convocat una protesta, una hora abans del desnonament, a les 11 del matí i davant del domicili de l’afectat (C/ Montseny, 3). Al lloc s'hi han concentrat una vintena de manifestants, entre els quals hi havia diversos representants de la CUP, com Georgina Rieradevall, Nil Puigivila i Quim Soler, i també el secretari general de CCOO, Miguel Sànchez, i l'advocat Antoni Iborra. En Josep Lluís ha agraït totes aquestes mostres de suport.

A la zona del pavelló, a pocs metres del domicili, hi havia preparada una dotació d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Finalment, no ha hagut d'actuar.

En Josep Lluís tenia una hipoteca sobre un pis als Hostalets quan va decidir comprar i anar a viure a un altre pis del mateix municipi. Va posar el primer a la venda, just abans de l'esclat de la crisi. Es refiava dels diners d’aquesta venda per pagar el pis nou, però com que no es venia va haver de demanar una carència d'un any al banc. Va perdre la feina i, passat aquest temps, en no trobar comprador tot i haver abaixat el preu, el banc (BBVA) es va quedar el primer pis. Ara li han embargat l'habitatge on viu i n'havien ordenat el desnonament per aquest dijous a les 12 del migdia. L'actuació es posposa ara fins a finals de juny.

Els manifestants s'han concentrat a l'entrada del domicili d'en Josep Lluís Melero. Foto: Adrià Costa
Arxivat a