Un projecte de l'IES Jaume Callís de Vic rep dos guardons

Un premi nacional i un europeu, per un treball sobre Internet.

per Redacció Osona.com , 10 d'abril de 2012 a les 17:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte “En la Red, que no te Pesquen”, realitzat per alumnes de 4t d’ESO de l’institut Jaume Callís de Vic durant el passat curs 2010-11, ha estat guardonat amb dos premis: Premi Nacional eTwinning i 2n premi Europeu eTwinning en la categoria de 16-19 anys.

L’eTwinning és un programa de la Unió Europea per a desenvolupar projectes col·laboratius entre centres educatius de diferents països de tot Europa. Els objectius prioritaris d’aquest programa es defineixen en l’ús de les noves tecnologies com a eina de treball  tot potenciant la dimensió europea i el treball col·laboratiu entre alumnes de diferents nacionalitats.


El projecte, que tracta sobre temes de seguretat en Internet, va ser realitzat conjuntament amb quatre escoles: Escola Secundária de Pinheiro e Rosa (Faro, Algarve, Portugal) , IES Escultor Juan de Villanueva (Siero, Astúries),  IT-gymnasiet (Gottenburgh, Suècia) i Institut Jaume Callís (Vic, Catalunya)

La llengua vehicular va ser el castellà i va ser integrat dins de l’àrea de tutoria de 4t. ESO.  Els objectius del projecte eren conscienciar als alumnes dels perills d’Internet, però també els seus avantatges, conèixer a  joves d’altres indrets d’Europa, els seus països i cultura i ajudar a crear una identitat europea.


Els alumnes van treballar online, en col·laboració, utilitzant eines Web2.0. d’una forma creativa, interactuant en videoconferències, entre altres activitats.

 

Participació