La plaça Fra Bernadí de Manlleu, plaça (en)cantada

Una cantada multitudinària, amb més de 1.000 nens i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, “donarà la benvinguda” al nou equipament.

Redacció Osona.com
11 d'abril del 2012
Ideat i coordinat pels Amics de la Música Manlleu, la Plaça (en)cantada serà un acte on participaran més de 1000 nens i nenes de les escoles de primària de Manlleu.
Ideat i coordinat pels Amics de la Música Manlleu, la Plaça (en)cantada serà un acte on participaran més de 1000 nens i nenes de les escoles de primària de Manlleu. | Adrià Costa
Ideat i coordinat pels Amics de la Música Manlleu, la Plaça (en)cantada serà un acte on participaran més de 1000 nens i nenes de les escoles de primària de Manlleu. Imatge de la roda de premsa, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa

L’Ajuntament de Manlleu ha preparat una cantada multitudinària per “donar la benvinguda” a la nova plaça Fra Bernadí, un cop acabades les obres. Serà el 27 d’abril i hi participaran més de 1.000 nens i nenes de les escoles de primària de la ciutat. La iniciativa està ideada i coordinada pels Amics de la Música Manlleu, i porta per títol “La Plaça (en)cantada”. A més, comptarà amb la participació de la colla castellera els Nyerros de la Plana, la Colla Gegantera i Gralla i el Grup Sardanista Ocellets del Ter.

Aquest dimarts, dia 10 d’abril, s’ha fet la presentació a la premsa, a les mateixes escales de la plaça. Hi han intervingut Àlex Garrido, regidor de Cultura, Joventut i Educació de Manlleu; Jordi Domènech, representant de l’Associació Amics de la Música de Manlleu; i Imma Pujol, presidenta de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca.

Es tractarà d’un acte musical “únic i especial”, segons els organitzadors. “No volíem fer una acte d’inauguració clàssic”, ha explicat Garrido. Els nens de les escoles de Manlleu interpretaran una desena de cançons i estaran acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Per a l'ocasió, s'ha composat una cançó inèdita sobre un dels personatges històrics de la ciutat, “El paraigüer de Manlleu”. La festa també tindrà colles sardanistes, gegants i castellers.

Jordi Domènech, des de l’organització, ha explicat que l’acte els “il·lusiona". Del repertori, moltes cançons estan vinculades a la plaça, el mercat o autors manlleuencs.

Cançoner de la jornada (PDF)




----------------
Galeries de fotos de les obres de la plaça Fra Bernadí:

8 (octubre/novembre 2011)

Jornada de portes obertes (5 de juny 2011)

7 (juny/octubre 2011)

6 (març/maig 2011)

5 (febrer/març 2011)

4 (gener/febrer 2011)

3 (desembre 2010/gener 2011)

2 (octubre/novembre 2010)

1 (setembre/octubre 2010)

Recull de totes les notícies publicades del projecte, des de l'abril del 2007
 


La zona de les escales de la plaça Fra Bernadí, on es farà la cantada. Foto: Adrià Costa
Arxivat a