Perpinyà bat el rècord mundial del lip dub enregistrat a Vic

Nació Digital
03 d'abril del 2012
Aquest diumenge, 2 d'abril, 312 anys després de l'edicte del rei francès Lluís XIV prohibint el català a la Catalunya Nord, s'ha fet públic a Internet el lip dub per la llengua més multitudinari dels realitzats fins ara: hi apareixen fins a 7.153 participants "orgullosos d'evidenciar que volem que visqui la nostra llengua".

Organitzat per la Federació d'Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes, l'intent de batre el rècord de lip dub més multitudinari va ser, per damunt de tot, "un acte per reivindicar una llei que garanteixi drets per als parlants del català", segons afirma el seu president, Hervé Pi.

La convocatòria va superar el rècord mundial d'assistència a aquest tipus d'esdeveniments, superant el rècord anterior, localitzat a Vic i fixat en 5.770 assistents, en el Lip dup per la independència.

L'enregistrament va començar a la plaça de la Llotja de Perpinyà amb un grup de nens escenificant una aula d'una escola, i va recórrer el carrer de la Llotja fins arribar a la plaça del Castellet enmig de fum, confeti i senyeres.

Per visionar-lo correctament, els promotors aconsellen: "Poseu-vos ulleres 3D si en teniu, i si no desactiveu l'opció 3D per a visionar el clip... i correu ràpid comprar-ne que la 3D dóna una altra dimensió a la llengua".
Arxivat a